ΗΠΑ: Προειδοποιούν το Πεκίνο αναφορικά με την θέση του στο Ρωσοουκρανικό

ΗΠΑ: Προειδοποιούν το Πεκίνο αναφορικά με την θέση του στο Ρωσοουκρανικό

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν παρέθεσε με τρόπο άμεσο και ξεκάθαρο  στο Πεκίνο τις ανησυχίες του κατά τη διάρκεια συνομιλιών με έναν κορυφαίο Κινέζο διπλωμάτη, τον Γιανγκ Τζιέτσι, στη Ρώμη.  Συγκεκριμένα η Ουάσιγκτον υπογράμμισε πως παρακολουθεί στενά την υποστήριξη που παρείχε η Κίνα αναφορικά με την ρώσικη εισβολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έντουαρντ Πράις, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε πως θα υπάρξουν «συνέπειες» για την Κίνα ή όποια άλλη χώρα, φαίνεται να είναι θετικά προσκείμενη στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, συνηγορώντας σε αυτή. Τόνισε επίσης πως οποιαδήποτε κουβέντα περί αποζημιώσεων προς την ρώσικη πλευρά αποτελεί σοβαρό λόγο ανησυχίας.

Συγκεκριμένα είπε :«Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία χώρα να αποζημιώσει τη Ρωσία για τις απώλειές της. Θα ήταν, φυσικά, η μεγαλύτερη ανησυχία εάν μια χώρα όπως η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας το έκανε αυτό» και προσέθεσε πως «Παρακολουθούμε πολύ στενά τον βαθμό στον οποίο η Κίνα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα παρέχει οποιαδήποτε μορφή υποστήριξης, είτε πρόκειται για υλική, οικονομική ή οικονομική υποστήριξη στη Ρωσία, οποιαδήποτε τέτοια υποστήριξη από οπουδήποτε στον κόσμο θα μας απασχολούσε πολύ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter