ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας για τα λάθη στην απόπειρα δολοφονίας Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας για τα λάθη στην απόπειρα δολοφονίας Ντόναλντ Τραμπ

Παραιτήθηκε η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service) των ΗΠΑ, που βρίσκεται υπό πυρά και επικρίσεις για ενδεχόμενες ελλείψεις και παραλείψεις της Υπηρεσίας στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Κίμπερλι Τσίτλε, διευθύντρια αυτής της ελίτ υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για την προστασία των προσωπικοτήτων υψηλού κύρους στις ΗΠΑ, είχε αναγνωρίσει την αποτυχία της Υπηρεσίας στην αποστολή της να προστατεύσει τον Τραμπ.

Η ίδια τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, ενώπιον της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων έκανε λόγο για λάθη στην επιχείρηση την ημέρα που ο Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε την απόπειρα δολοφονίας στην επίθεση με πυροβολισμούς κατά την ομιλία του και παραδέχθηκε μάλιστα πως «αποτύχαμε».

«Η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τη 13η Ιουλίου αποτελεί τη σημαντικότερη επιχειρησιακή αποτυχία στους κόλπους των Μυστικών Υπηρεσιών εδώ και δεκαετίες», πρόσθεσε η ίδια.

Όμως, η Τσίτλε υποστήριξε πως η Μυστική Υπηρεσία παρείχε την ασφάλεια που είχε ζητήσει η ομάδα προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ για την εκδήλωση.

Η σημερινή ακρόαση σηματοδοτεί τον πρώτο γύρο της εξέτασης από το Κογκρέσο της απόπειρας δολοφονίας. Την Τετάρτη, ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι θα εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αντιδρώντας στην παραίτηση της Κίμπερλι Τσιτλ, πρώην πλέον διευθύντριας της Μυστικής Υπηρεσίας, αναφέρει ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Τζιλ είναι ευγνώμονες στην Τσιτλ για τις δεκαετίες δημόσιας υπηρεσίας της. «Αφιέρωσε ανιδιοτελώς και διακινδύνευσε τη ζωή της για την προστασία του έθνους μας καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της στη Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών», αναφέρει ο Μπάιντεν.

Προσθέτει ότι «χρειάζεται τιμή, θάρρος και απίστευτη ακεραιότητα για να αναλάβει κανείς την πλήρη ευθύνη ενός οργανισμού που έχει αναλάβει μία από τις πιο δύσκολες δουλειές στη δημόσια υπηρεσία».

Ο Μπάιντεν προσθέτει ότι θα διορίσει σύντομα νέο διευθυντή για τη Μυστική Υπηρεσία.

Δείτε επίσης:

Δράμα: Μαίνεται για 6η ημέρα η φωτιά στο Φαλακρό – Σοκαριστικές εικόνες από drone (Video)

Wall Street Journal: «Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αλλάζουν τακτική μετά την αποχώρηση Μπάιντεν»

Καιρός: Φέρνει μπουρίνια ο πολικός αεροχείμαρρος – Θα έρθει σύντομα νέος καύσωνας; (LIVE)

«Θεέ μου, είναι απλά ένα παιδί» – Σοκάρουν οι μαρτυρίες εθελοντών γιατρών από την φρίκη της Γάζας

Τέμπη: Νέα έρευνα για τα 11 λεπτά της σιωπής – Η έκθεση-παρωδία της ΕΛΑΣ και το αίτημα της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μίλτος, ο Λευτέρης και τα «άλογα» της ελληνικής αποστολής

Καύσωνες στην Ελλάδα: Η φονική επέλαση του 1987 με 1.300 νεκρούς – Οι καυτοί Ιούληδες που έμειναν στην ιστορία (Photos – Video)

Καμπανάκι Ολλανδού ερευνητή για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα – Είχε προβλέψει τα 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter