ΗΠΑ: Πάνω από 30 Δημοκρατικοί δεν θα παρευρεθούν στην ομιλία του Νετανιάχου στο Κογκρέσο

Πάνω από 30 Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές σχεδιάζουν σε ένδειξη αποδοκιμασίας να μποϊκοτάρουν την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και να μην παρευρεθούν στην αίθουσα του, σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC.

Ανάμεσα σε αυτούς που σχεδιάζουν να μποϊκοτάρουν την ομιλία του Νετανιάχου, φέρεται να είναι και η Δημοκρατική πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Αρκετά ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών καταδικάζουν τον τρόπο που η ισραηλινή κυβέρνηση διεξάγει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, ειδικά το γεγονός πως οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θανάτους αμάχων.

«Όχι, ο Νετανιάχου δεν είναι ευπρόσδεκτος στο αμερικανικό Κογκρέσο», δήλωσε μέσω X ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς.

Εβραίοι ακτιβιστές διαδήλωσαν στο Κογκρέσο για τη σφαγή στη Γάζα

Εντωμεταξύ, η αστυνομία του Καπιτωλίου (USCP) συνέλαβε ακτιβιστές που διαδήλωσαν εναντίον της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στο Ισραήλ μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου την Τρίτη 23/7, παραμονή της ομιλίας που είναι προγραμματισμένο να εκφωνήσει ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνεδρίαση της ολομέλειας αμφότερων των σωμάτων της αμερικανικής εθνικής αντιπροσωπείας.

Οι διαδηλωτές, που ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα της οργάνωσης Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη, φόραγαν κόκκινα μπλουζάκια που ανέγραφαν συνθήματα όπως «όχι στ’ όνομά μας», ή «οι εβραίοι λένε σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ». Κάποιοι κράταγαν πλακάτ με συνθήματα όπως «κατάπαυση του πυρός τώρα», ή «αφήστε τη Γάζα να ζήσει».

Διαβάστε επίσης:

«Πνίγηκε» η Σαντορίνη: Οι κρουαζιέρες των 11.000 τουριστών δοκιμάζουν τις υποδομές του νησιού

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για διαρροής χημικής ουσίας σε επιχείρηση στη Σίνδο

Τραγωδία στην Πάτρα: Έγκυος υπέστη τριπλή ανακοπή, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή – Νεκρό το βρέφος