ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν δίνει συνέντευξη Τύπου – Το επιτελείο του κάνει κρυφές δημοσκοπήσεις για υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ο Τζο Μπάιντεν παραχωρεί την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά το καταστραφικό debate, εν μέσω πίεσεων να αποσύρει την υποψηφιότητα του και σεναρίων για αντικατάστασή του από την Καμάλα Χάρις.

Σύμφωνα με τους New York Times και το NBC News το επιτελείο του Μπάιντεν διεξάγει κρυφές δημοσκοπήσεις για να μετρήσει τη δύναμη της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις έναντι του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η έρευνα διεξήχθη αυτή την εβδομάδα και ήταν η πρώτη κατά την οποία η ομάδα του προέδρου θέλησε να εκτιμήσει την απήχηση της αντιπρόεδρου.

Πολλοί Δημοκρατικοί έμειναν βαθιά προβληματισμένοι από την καταστροφική εμφάνιση του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ πριν από δύο εβδομάδες και αντιμετωπίζει όλο και περισσότερες εκκλήσεις από νομοθέτες και χρηματοδότες να αποχωρήσει.

Ο πρόεδρος είναι προγραμματισμένο να δώσει συνέντευξη Τύπου όπου θα παρακολουθείται στενά στις 1:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Συνεχίζονται οι πιέσεις να παραιτηθεί

Ο βουλευτής των Δημοκρατικών Μπραντ Σνάιντερ κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Υπογραμμίζοντας την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του στον 81χρονο πρόεδρο για όσα έχει προσφέρει στη χώρα, ο 63χρονος Σνάιντερ αναφέρει σε δήλωσή του πως «ήρθε η ώρα (ο Τζο Μπάιντεν) να παραδώσει ηρωικά την σκυτάλη σε μια νέα γενιά ηγετών που θα μας καθοδηγήσει στο μέλλον».

Πρόκειται για τον δέκατο βουλευτή των Δημοκρατικών που καλεί δημοσίως τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα. Το ίδιο έχει κάνει και ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Πίτερ Γουέλτς.

Διαβάστε επίσης:

Ξάνθη: Μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια στα Κιμμέρια (Videos – Photos)

Καιρός: Ο καύσωνας «μαυρίζει» τα Bαλκάνια – Σε ποιες περιοχές της χώρας θα καταρριφθούν τα ρεκόρ ζέστης (LIVE)

Σαλαμίνα: Άγριος ξυλοδαρμός γυναίκας από τον σύζυγό της – Είναι αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού με προφίλ «ανθρώπου της εκκλησίας»

Ετικέτες