ΗΠΑ: Ο τυφώνας Ίντα σφυροκοπά την Λουϊζιάνα

ΗΠΑ:  Ο τυφώνας Ίντα σφυροκοπά την Λουϊζιάνα

Η πολιτεία της Λουϊζιάνα δέχεται ισχυρές πιέσεις από τον ισχυρό τυφώνα Ίντα. Ως αποτέλεσμα του φυσικού φαινομένου ένα εκατομμύριο κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ενώ ένας 60χρονος έχασε τη ζωή του. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταστροφή μετά τον τυφώνα Κατρίνα που χτύπησε τη Νέα Ορλεάνη το 2005.
Ο τυφώνας κατέστρεψε ότι βρέθηκε στον διάβα του, αφήνοντας πίσω του συντρίμμια. Πολλές περιουσίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, υποδομές έχουν διαλυθεί ενώ πολλά δέντρα έχουν ξεριζωθεί ως αποτέλεσμα της έντασης του τυφώνα. Το πλήρες μέγεθος της καταστροφής είναι αδύνατο να εκτιμηθεί ακόμη, αφού το φυσικό φαινόμενο συνεχίζει αν και αποδυναμωμένο. Ο τυφώνας Ίντα αναμένεται να κατευθυνθεί βαθύτερα στην ενδοχώρα της Λουϊζιάνα καθώς και στον νοτιοδυτικό Μισισιπή, αν και αναμένεται να είναι σαφέστερα αποδυναμωμένος.

Τυφώνας εν μέσω πανδημίας

Η καταστροφή χτύπησε τη Νέα Ορλεάνη, βυθίζοντας τη στο σκοτάδι. Μεγάλα θύματα της διακοπής του ρεύματος ήταν τα νοσοκομεία της πόλης. Νοσοκομειακές μονάδες που φιλοξενούσαν περιστατικά COVID-19 ξέμειναν από ρεύμα, οδηγώντας το νοσηλευτικό προσωπικό στην χειροκίνητη παροχή οξυγόνου. Συνολικά 2.450 ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονται, και οι προσπάθειες που κατέβαλε το υγειονομικό προσωπικό ήταν πραγματικά υπεράνθρωπες. Παράλληλα εθελοντές και κοινωνικοί εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους για να σώσουν τους αστέγους της πόλης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν χαρακτήρισε τη κατάσταση ως μία μεγάλη καταστροφή και διέταξε τις ομοσπονδιακές αρχές να συνδράμουν στις προσπάθειες αποκατάστασης των καταστροφών. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ήδη αποθηκεύσει και ετοιμάσει πακέτα με φαγητό και νερό ως μία πρώτη προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων.

Σταμάτησε η παραγωγή πετρελαίου

Οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής πετρελαίου όπως η BP, Chevron, Phillips και η Shell που δραστηριοποιούνται στον Κόλπο του Μεξικό, προετοιμαζόμενες για τον τυφώνα σταμάτησαν την παραγωγή πετρελαίου κατά 95%. Οι μισές εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου της περιοχής εκκένωσαν τους εργαζομένους τους ενώ και οι 11 εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου του Κόλπου εκκενώθηκαν πλήρως, σύμφωνα με δηλώσεις ομοσπονδιακών αξιωματούχων. Ως αποτέλεσμα αυτής της διακοπής παραγωγής αναμένεται να αυξηθούν οι τιμές του πετρελαίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter