ΗΠΑ: Νίκη των απεργών στην Kellogg

ΗΠΑ: Νίκη των απεργών στην Kellogg

Η εταιρεία δημητριακών Kellogg δήλωσε την Πέμπτη ότι κατέληξε σε συμφωνία με το σωματείο των εργαζομένων της για μια νέα πενταετή σύμβαση σε μερικά εργοστάσια δημητριακών στις ΗΠΑ, δίνοντας τέλος σε μια απεργία που κράτησε σχεδόν δύο μήνες.

Η προσωρινή συμφωνία, που επιτεύχθηκε μετά από πολλούς γύρους συνομιλιών, περιλαμβάνει αυξήσεις μισθών και επιδόματα για όλους τους εργαζόμενους και καλύτερους όρους για τους έκτακτους υπαλλήλους. Η τελευταία συμφωνία επιτρέπει σε όλους τους έκτακτους υπαλλήλους με τέσσερα ή περισσότερα χρόνια υπηρεσίας να μετακινηθούν σε μόνιμες θέσεις με καλύτερες αμοιβές και παροχές.

Τα μέλη του συνδικάτου είχαν προηγουμένως αντιταχθεί στο σύστημα απασχόλησης δύο επιπέδων της Kellogg που δεν πρόσφερε στους προσωρινούς εργαζόμενους, οι οποίοι αποτελούν το 30% του εργατικού δυναμικού της, μια οδό για να γίνουν μόνιμο προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια δημητριακών της Kellogg στο Μίτσιγκαν, τη Νεμπράσκα, την Πενσυλβάνια και το Τενεσί προχώρησαν σε απεργία στις 5 Οκτωβρίου μετά τη λήξη των συμβολαίων τους, καθώς οι διαπραγματεύσεις για την πληρωμή και τα επιδόματα σταμάτησαν λόγω διαφορών μεταξύ της εταιρείας και περίπου 1.400 μελών του συνδικάτου.

Η νέα συμφωνία, η οποία θα ψηφιστεί στις 5 Δεκεμβρίου, θα προσφέρει επίσης στους μόνιμους υπαλλήλους καλύτερες παροχές μετά τη συνταξιοδότηση. Κατά τη διάρκεια μακρών διαπραγματεύσεων με μέλη του συνδικάτου, η Kellogg είχε προσλάβει μόνιμους αντικαταστάτες για μερικούς από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιό της που απεργούσαν, ενώ προειδοποίησε για ένα πλήγμα στα ετήσια κέρδη της λόγω της ανακοπής της κανονικής λειτουργίας της.

Η Kellogg είναι μια από τις πολλές μεγάλες αμερικανικές εταιρείες που ήρθαν αντιμέτωπες με απεργίες εργαζομένων στο πρόσφατο παρελθόν, καθώς η αγορά εργασίας γίνεται δύσκολη και ο πληθωρισμός φτάνει σε ύψη-ρεκόρ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter