ΗΠΑ: Μυστικό τμήμα διατηρούσε η κινεζική αστυνομία στο… Μανχάταν – Δύο συλλήψεις

ΗΠΑ: Μυστικό τμήμα διατηρούσε η κινεζική αστυνομία στο… Μανχάταν – Δύο συλλήψεις

Δύο άνδρες συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι βοήθησαν να δημιουργηθεί ένα φυλάκιο μυστικής αστυνομίας στη Νέα Υόρκη για λογαριασμό της κινεζικής κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

«Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει τους καλύτερους της Νέας Υόρκης: την NYPD”, δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Breon Peace, ο ανώτατος ομοσπονδιακός εισαγγελέας στο Μπρούκλιν, σε συνέντευξη Τύπου που ανακοίνωσε τις συλλήψεις και συμπλήρωσε: «Δεν χρειαζόμαστε ούτε θέλουμε ένα μυστικό αστυνομικό τμήμα στη μεγάλη μας πόλη».

Οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χωριστά κατηγορίες εναντίον περισσότερων από τριάντα μελών της εθνικής αστυνομίας της Κίνας, κατηγορώντας τους ότι δημιούργησαν και χρησιμοποιούσαν ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εντοπισμό και την παρενόχληση αντιφρονούντων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Οκτώβριο τα ολλανδικά Μέσα αποκαλύπτουν αυτή την Τετάρτη ότι η Κίνα διατηρούσε εδώ και τέσσερα χρόνια δυο αστυνομικά τμήματα σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Το Πεκίνο χρησιμοποιούσε πιθανότατα τις υπηρεσίες ασφαλείας για να ασκήσει πίεση στους Κινέζους που διαμένουν στην Ολλανδία. Τα αστυνομικά τμήματα βρίσκονται στο Άμστερνταμ και το Ρότερνταμ, ενώ το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι οι εγκαταστάσεις είναι παράνομες.

Πηγή: ABC, CNN

Αποκάλυψη – βόμβα: Δύο τμήματα διατηρούσε από το 2018 η κινεζική αστυνομία στην… Ολλανδία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter