Τις πρώτες τους συνομιλίες για τους «κινδύνους» της τεχνητής νοημοσύνης θα έχουν την Τρίτη 14 Μαΐου η Κίνα και οι ΗΠΑ, ανακοίνωσαν υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, γεγονός που αποτελεί ευκαιρία για την Ουάσινγκτον να εκφράσει την ανησυχία της για τις κινεζικές προόδους στον τομέα αυτόν.
Εκπρόσωποι και των δύο χωρών θα μεταβούν στη Γενεύη για να συμμετάσχουν στον διάλογο αυτόν, για τον οποίο είχαν δεσμευτεί ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ κατά την σύνοδο κορυφής που είχαν το φθινόπωρο στην Καλιφόρνια, διευκρίνισαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
Πρόκειται για μια «ανταλλαγή απόψεων», μετά την οποία δεν θα δημοσιευτεί κοινό ανακοινωθέν, ούτε θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις, και αυτή δεν αποσκοπεί σε συνεργασία, διευκρίνισε ο ένας από τους Αμερικανούς αξιωματούχους.
«Η Κίνα έχει καταστήσει την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης σημαντική εθνική προτεραιότητα και αναπτύσσει ταχέως ικανότητες στον μη στρατιωτικό και τον στρατιωτικό τομέα, συχνά με τρόπο που πιστεύουμε ότι βλάπτει τόσο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ όσο και αυτήν των συμμάχων μας», πρόσθεσε.
«Έχουμε λάβει στοχευμένες αποφάσεις για να ανταποκριθούμε στους κινδύνους αυτούς», αποφάσεις που «δεν είναι διαπραγματεύσιμες», και «θα εκφράσουμε ξανά τις ανησυχίες μας για την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από το Πεκίνο» κατά τον διάλογο στη Γενεύη, δήλωσε επίσης ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.
Διαβάστε επίσης:
Τουρκία: Η κυβέρνηση ανακοινώνει πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών των δημόσιων δαπανών
Ολλανδία: Καθηγητές του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ συμμετέχουν στις διαδηλώσεις για την Παλαιστίνη
Guardian: «Τα υπερμικρόβια θα κάνουν την Covid-19 να μοιάζει ελάσσονος σημασίας»
Βλάντιμιρ Πούτιν: Πώς ερμηνεύεται το αιφνιδιαστικό «ξήλωμα» του Σοϊγκού από το υπουργείο Άμυνας