ΗΠΑ: Καμία αλλαγή στην πολιτική μας για τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία

ΗΠΑ: Καμία αλλαγή στην πολιτική μας για τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία

Οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να ανακοινώσουν καμία νέα πολιτική για την Ουκρανία και τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη γνώμη μας σχετικά με την παροχή δυνατοτήτων επίθεσης μεγάλης εμβέλειας για την Ουκρανία για χρήση εντός της Ρωσίας», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

«Δεν θα περίμενα καμία σημαντική ανακοίνωση αναφορικά με αυτό», μετά τις συζητήσεις μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «λαμβάνουν σοβαρά τις απειλές του Βλάντιμιρ Πούτιν».

Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε ότι «αν η Δύση επιτρέψει στην Ουκρανία να πραγματοποιεί πλήγματα σε ρωσικά εδάφη με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που έχουν εφοδιάσει το Κίεβο δυτικές χώρες, αυτό θα σήμαινε ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία».

Αν ληφθεί αυτή η απόφαση, αυτό δεν θα σήμαινε τίποτα λιγότερο από την άμεση εμπλοκή των χωρών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό θα άλλαζε την ίδια τη φύση του πολέμου. Θα σήμαινε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο κατά της Ρωσίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν σε βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Telegram.

Σολτς: «Η Γερμανία έχει πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση»

Ο καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα στείλει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, παρά την επιμονή της Ουκρανίας για τα όπλα.

Σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 13/9, ο Σολτς ανέφερε το εξής: «Η Γερμανία έχει πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση για το τι θα κάνουμε και τι δεν θα κάνουμε. Αυτή η απόφαση δεν θα αλλάξει», αναφέρει το Agence France-Presse.

Η Γερμανία έχει επανειλημμένα αρνηθεί να στείλει στην Ουκρανία τους δικούς της πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus.

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Σολτς, Στέφεν Χέμπεστραϊτ, δήλωσε ότι «τα όπλα που συζητούν τώρα οι ΗΠΑ και η Βρετανία» έχουν μεγαλύτερο βεληνεκές από οτιδήποτε είχε προμηθεύσει η Γερμανία. Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε από την πλευρά του, ότι αυτό που συζητούν οι ΗΠΑ και η Βρετανία «είναι δική τους υπόθεση».

Νεμπένζια: «Το ΝΑΤΟ θα βρεθεί εναντίον μιας πυρηνικής δύναμης»

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια τόνισε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή 13/9 ότι εάν οι δυτικές χώρες επιτρέψουν στην Ουκρανία να πραγματοποιήσει πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία, τότε οι χώρες του ΝΑΤΟ θα «διεξάγουν άμεσο πόλεμο με τη Ρωσία».

«Το ΝΑΤΟ θα αποτελέσει άμεσο μέρος στις εχθροπραξίες εναντίον μιας πυρηνικής δύναμης. Νομίζω ότι δεν πρέπει να το ξεχάσετε αυτό και να σκεφτείτε τις συνέπειες», επεσήμανε ο Νεμπένζια στο 15μελές συμβούλιο.

Στάρμερ: «Η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο και αυτή μπορεί να τον σταματήσει»

Νωρίτερα, κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε: «Η Ρωσία ξεκίνησε αυτή τη σύγκρουση εισβάλοντας στην Ουκρανία και η Ρωσία μπορεί να τερματίσει αυτή τη σύγκρουση αμέσως».

«Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα», είπε σε δημοσιογράφους ο Στάρμερ, υποστηρίζοντας πως η Βρετανία έχει παράσχει «εκπαίδευση» και «ικανότητα», προκειμένου να βοηθήσει την Ουκρανία να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση.

Ακόμη, τόνισε ότι «προφανώς πρέπει να γίνουν περαιτέρω συζητήσεις για τη φύση αυτής της ικανότητας», υπονοώντας ότι η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τη βοήθεια με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης

Βουλή: Ένταση στο γραφείο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ – «Εντολή» από Κουμουνδούρου για απαγόρευση εισόδου και… αλλαγή κλειδαριών

Στα όρια διπλωματικής κρίσης Ελλάδα – Γερμανία μετά το «πραξικόπημα» του Βερολίνου για το μεταναστευτικό

Συνολικό πρόγραμμα παρουσίασε ο Πολάκης – «Τα κόμματα της Αριστεράς δεν είναι ενός ανδρός αρχή – Λάθος που στήριξα τον Κασσελάκη»

Επικοινωνιακά «τρικ» Μητσοτάκη για την ακρίβεια – Έστειλε επιστολή στη φον ντερ Λάιεν

Βρέθηκε ο 78χρονος από την Κοζάνη που αγνοούταν επί ημέρες στην Κωνσταντινούπολη

Sounion: Νέα επιχείρηση ρυμούλκησης του ελληνόκτητου τάνκερ από την Ερυθρά Θάλασσα – Εστίες φωτιάς από τις 27 Αυγούστου

«Άδειο» το Αλεξάνδρειο στο φιλικό του Άρη με την ισραηλινή Χάποελ – «Όχι στον αθλητισμό που ξεπλένει γενοκτονίες», λένε οι οπαδοί

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter