ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν επεκτείνει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν επεκτείνει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

Μια από τις κύριες δεσμεύσεις του Τραμπ ανέλαβε να συνεχίσει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, αφού ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ανέστειλε 26 ομοσπονδιακούς νόμους στο Νότιο Τέξας για να επιτραπεί η επέκταση του τείχους στα σύνορα, σηματοδοτώντας την πρώτη χρήση εκτελεστικής εξουσίας από την κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου, που χρησιμοποιούνταν συχνά κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ.

Αναστολή νόμων

Ο νόμος για τον καθαρό αέρα, ο νόμος για το ασφαλές πόσιμο νερό και ο νόμος για τα απειλούμενα είδη ήταν μερικοί από τους ομοσπονδιακούς νόμους που ανεστάλησαν από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας για να ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή που θα χρησιμοποιήσει κεφάλαια από πίστωση του Κογκρέσου το 2019 για την κατασκευή τείχους στα σύνορα. Οι αναστολές επιτρέπουν να αποφευχθούν έλεγχοι και αγωγές που ενδέχεται να επιβεβαιώσουν την παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας!

Η αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία ανακοίνωσε το έργο τον Ιούνιο. Δημοσίευσε έναν χάρτη στον οποίο φαίνεται ότι στον ήδη κατασκευασμένο φράχτη μπορεί να προστεθούν μέχρι και 32 χιλιόμετρα επιπλέον. Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δημοσίευσε λίγες λεπτομέρειες που περιγράφουν την κατασκευή στην κομητεία Σταρ του Τέξας, η οποία αποτελεί πέρασμα για παράτυπους μετανάστες. Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, περίπου 245.000 παράνομες είσοδοι έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής αυτό το έτος σε αυτόν τον τομέα της κοιλάδας του Ρίο Γκράντε που περιλαμβάνει 21 κομητείες.

Ανησυχία από φορείς

Δημόσιοι λειτουργοί και οργανώσεις ανησυχούν επίσης για το περιβάλλον, καθώς οι κατασκευές θα διασχίζουν δημόσιες εκτάσεις, ενδιαιτήματα φυτών που απειλούνται με εξαφάνιση και είδη ζώων όπως ο οσελότος.

Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας την Τετάρτη έρχεται σε αντίθεση με τη στάση της κυβέρνησης Μπάιντεν και τη διακήρυξη για τον τερματισμό της κατασκευής φράκτη στις 20 Ιανουαρίου 2021. Τότε ο Μπάιντεν είχε πει ότι «η οικοδόμηση ενός τεράστιου τείχους που εκτείνεται σε ολόκληρο το νότιο σύνορο δεν είναι μια σοβαρή λύση πολιτικής».

Η ανακοίνωση προκάλεσε πολιτική συζήτηση από τη Δημοκρατική κυβέρνηση που αντιμετωπίζει μια αύξηση των μεταναστών που εισέρχονται μέσω των νότιων συνόρων τους τελευταίους μήνες. 

Κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ, κατασκευάστηκαν περίπου 724 χιλιόμετρα φράκτη κατά μήκος των νοτιοδυτικών συνόρων μεταξύ 2017 και Ιανουαρίου 2021. Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ ανανέωσε αυτές τις προσπάθειες αφού η κυβέρνηση Μπάιντεν τις διέκοψε στην αρχή της προεδρίας του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter