ΗΠΑ: Η επιστολή Μπάιντεν στους Δημοκρατικούς: «Δεν παραιτούμαι, μπορώ να νικήσω τον Τραμπ»

Σε κινήσεις για να υπερασπιστεί την υποψηφιότητα του, απέναντι σε όλους όσοι αμφισβητούν την ικανότητα του να ηγηθεί και να κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου, προχωράει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ο Τζο Μπάιντεν, μετά από την κατακραυγή για την κακή επίδοση του στο πρώτο ντιμπέιτ με τον Τραμπ και τις πιέσεις που δέχεται εσωκομματικά πλέον από Δημοκρατικούς που ανησυχούν ότι θα χάσει τις εκλογές του Νοεμβρίου, συνέταξε και έστειλε επιστολή προς τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου ξεκαθαρίζοντας ότι: «Θα ήθελα να ξέρετε ότι, παρά τις αναφορές στον Τύπο και αλλού, είμαι σταθερά προσηλωμένος να παραμείνω σε αυτόν τον αγώνα, να τρέξω σε αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους και να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, υποστηρίζει πως πριν θέσει υποψηφιότητα είχαν προηγηθεί πολλές και εις βάθος συζητήσεις με την ηγεσία του κόμματος, βουλευτών και στελεχών και πως αν δεν ήταν ο ίδιος πεπεισμένος ότι μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ δεν θα έβαζε υποψηφιότητα.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν στην επιστολή του προσπαθεί να κατευνάσει και τις γενικότερες ανησυχίες που έχουν εκφραστεί και από άλλα «κέντρα» υποστηρίζοντας ότι μόνο οι ψηφοφόροι αποφασίζουν για το ποιος θα είναι υποψήφιος και όχι οι δωρητές, ούτε οι δημοσιογράφοι και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Ο 81χρονος υποψήφιος πρόεδρος στο μεταξύ σημειώνεται ότι μετά το αποτυχημένο ντιμπέιτ, έχει βαλθεί να κάνει αισθητή την παρουσία του δίνοντας συνεχώς συνεντεύξεις.

Δείτε επίσης:

Μεγάλη αναστάτωση στα Τρίκαλα για εκατομμύρια τριζόνια – «Πολιορκούν» την πόλη «κατσαρίδες που πετάνε» (Photos – Video)


Κόρινθος: Έσπασε η γέφυρα της Ποσειδωνίας κατά τη βύθισή της – Κόπηκε συρματόσχοινο (Photos – Video)


Γαλλία: Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός – Τα φαβορί από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο


Γαλλία: Πως κατανέμονται οι έδρες – Δύσκολη εξίσωση η νέα κυβέρνηση


Λευτέρης Αυγενάκης: Βίος και πολιτεία του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;»


Δύο κόμματα σε ένα η ΝΔ – Οι ομάδες και οι εσωκομματικές συγκρούσεις που κορυφώνονται


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η ελληνική αποστολή για το Παρίσι – Όλα τα ονόματα

 

Ετικέτες