ΗΠΑ: Επελαύνει η μετάλλαξη Δ – Αυξήσεις εισαγωγών στα νοσοκομεία – Μειώνονται οι διαθέσιμες ΜΕΘ

Ασφυκτική είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία των ΗΠΑ καθώς επελαύνει η μετάλλαξη Δ με τον αριθμό των κρουσμάτων να έχει αυξηθεί κατά 35% την τελευταία εβδομάδα.

Στην πολιτεία Άρκανσο την Δευτέρα απέμεναν διαθέσιμες μόλις οκτώ κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στα νοσοκομεία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Έισα Χάτσινσον, καθώς η ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του νέου κορονοϊού αύξησε τις εισαγωγές στα νοσοκομεία στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου εξαμήνου.

Στη γειτονική πολιτεία Τέξας, ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ ζήτησε από τα νοσοκομεία να αναβάλουν όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις πλην όσων είναι απόλυτη ανάγκη να γίνουν.

Σε εθνική κλίμακα, οι ΗΠΑ καταγράφουν κατά μέσον όρο πάνω από 100.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 ανά 24 ώρες τις τελευταίες τρεις συναπτές ημέρες και αύξησή τους κατά 35% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που βασίζονται σε δεδομένα των υγειονομικών υπηρεσιών. Οι πολιτείες Λουιζιάνα, Φλόριντα και Άρκανσο κατέγραψαν τα περισσότερα κρούσματα κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό τους την τελευταία εβδομάδα.