ΗΠΑ: «Εμφύλιος» στους Δημοκρατικούς για τους μετανάστες

ΗΠΑ: «Εμφύλιος» στους Δημοκρατικούς για τους μετανάστες

Την αντίδραση της νεαρής βουλευτίνας των Δημοκρατικών προκάλεσαν οι δηλώσεις της αντιπροέδρου των ΗΠΑ την Δευτέρα 7 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Γουατεμάλα.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρη στους ανθρώπους από αυτή την περιοχή που σκέφτονται να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι προς τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό: Μην έρθετε. Μην έρθετε», ήταν τα λόγια της.

Η Χάρις τόνισε ότι ένοπλες φρουρές περιμένουν τους μετανάστες στα σύνορα και ότι υπάρχουν νόμιμοι τρόποι για να μεταναστεύσει κανείς στη χώρα. Η τελευταία αποστροφή του λόγου της στάθηκε αφορμή για την αντίδραση της Οκάσιο-Κορτές, με ανάρτησή της στο Twitter, καθώς η καταγωγή της είναι από το Πουέρτο Ρίκο.

«Αυτό είναι απογοητευτικό να το βλέπεις. Πρώτον, η αναζήτηση ασύλου στα αμερικανικά σύνορα είναι 100% νόμιμος τρόπος άφιξης. Δεύτερον, οι ΗΠΑ συνέβαλαν εδώ και δεκαετίες στην αλλαγή καθεστώτων και την αποσταθεροποίηση της Λατινικής Αμερικής. Δε γίνεται να βοηθάμε στο να βάλουμε φωτιά στο σπίτι κάποιου και μετά να τον κατηγορούμε ότι τρέχει να σωθεί».

Συνέχισε γράφοντας ότι «θα βοηθούσε αν οι ΗΠΑ αναγνώριζαν επιτέλους την συμβολή τους στην αποσταθεροποίηση και τις αλλαγές καθεστώτων στην περιοχή. Πράττοντας έτσι, θα βοηθήσουμε να αλλάξει η αμερικανική εξωτερική πολιτική, η εμπορική πολιτική, η κλιματική πολιτική και η σωφρονιστική της πολιτική στα σύνορα ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες της μαζικής εκτόπισης και μετανάστευσης».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter