ΗΠΑ: Εκατοντάδες ακτιβιστές κατέλαβαν αίθουσα του Καπιτώλιου με συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης (Video)

ΗΠΑ: Εκατοντάδες ακτιβιστές κατέλαβαν αίθουσα του Καπιτώλιου με συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης (Video)

Ενα μεγάλο πλήθος διαδηλωτών που κάποιοι το υπολογίζουν γύρω στους 400-500 κατέλαβαν κεντρική αίθουσα του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας).

Οι διαδηλωτές φορούαν κόκκινα πουκάμισα που έγραφαν «Οι Εβραίοι λένε να σταματήσεις να οπλίζεις το Ισραήλ», και φέρονται να είναι μέλη μια οργάνωσης που ονομάζεται «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη».

Οι διαδηλωτές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία και φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελεύθερης Παλαιστίνης και κατά του πολέμου. Ζητούν να σταματίσουν οι ΗΠΑ να εξοπλίζουν το Ισραήλ.

Η αστυνομία συνέλαβε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό ατόμων και εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του Χ: «Συλλαμβάνουμε μια ομάδα που διαδηλώνει παράνομα μέσα στη Ροτόντα. Δεν επιτρέπονται διαδηλώσεις μέσα στα κτίρια του Κογκρέσου. Είπαμε στους ανθρώπους που μπήκαν νόμιμα να σταματήσουν αλλιώς θα συλληφθούν. Δεν σταμάτησαν, οπότε τους συλλαμβάνουμε».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται να μιλήσει αύριο ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το συνεχιζόμενο μακελειό στη Γάζα κορυφώνονται.

Διαβάστε επίσης:

Η Adidas ζήτησε συγγνώμη από την Μπέλα Χαντίντ για την απομάκρυνσή της μετά από αντιδράσεις Ισραηλινών

Γαλλία: Σύγκρουση Μακρόν-Μελανσόν για τον επόμενο πρωθυπουργό

Δημοσκόπηση Reuters: Προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ η Κάμαλα Χάρις

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter