ΗΠΑ: Δημοσιογράφος απολύθηκε επειδή πήρε έτοιμες τις ερωτήσεις συνέντευξης με τον Μπάιντεν

ΗΠΑ: Δημοσιογράφος απολύθηκε επειδή πήρε έτοιμες τις ερωτήσεις συνέντευξης με τον Μπάιντεν
AP Photo/Susan Walsh

Μια δημοσιογράφος του ραδιοφώνου WURD της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ, που έκανε «στημένη» συνέντευξη με τον Τζο Μπάιντεν απολύθηκε από τον σταθμό.

Η Andrea Lawful-Sanders δέχτηκε να πάρει έτοιμες τις ερωτήσεις που θα έθετε στον Αμερικανό πρόεδρο, γραμμένες από το επιτελείο του. Ο Τζο Μπάιντεν συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία του για νέα προεδρία παρά την πολύ κακή επίδοσή του στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ. Με μια προσπάθεια να καλύψουν τα λάθη του, οι επιτελείς του έδωσαν οκτώ έτοιμες ερωτήσεις πριν τη ραδιοφωνική συνέντευξη.

«Το WURD Radio παραμένει μια ανεξάρτητη φωνή που το κοινό μας μπορεί να εμπιστευτεί ότι θα φέρει τους εκλεγμένους αξιωματούχους υπόλογους», δήλωσε η Sara M. Lomax, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WURD, σε δήλωση την Κυριακή.

«Ως ο μόνος ανεξάρτητος ραδιοφωνικός σταθμός λόγου στην Πενσυλβάνια που ανήκει σε μαύρους, το WURD Radio έχει καλλιεργήσει αυτήν την εμπιστοσύνη με το κοινό κατά τη διάρκεια της 20χρονης ιστορίας μας. Αυτό είναι κάτι που λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη. Η συμφωνία για προκαθορισμένο σύνολο ερωτήσεων θέτει σε κίνδυνο αυτή την εμπιστοσύνη και κάτι που το WURD Radio εμπλέκεται ή υποστηρίζει ως θέμα πρακτικής ή επίσημης πολιτικής».

Μετά το ντιμπέιτ ο Μπάιντεν έκανε δύο συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικές εκπομπές στο Ουισκόνσιν και την Πενσυλβάνια, δύο πολιτείες που είναι κρίσιμες για τις πιθανότητές του να κερδίσει τις εκλογές του 2024. Και στις δύο, το προεκλογικό του επιτελείο παρείχε έτοιμες ερωτήσεις σε δύο ραδιοφωνικούς παρουσιαστές, συμπεριλαμβανομένης της Lawful-Sanders.

Η εκπρόσωπος της εκστρατείας του Μπάιντεν, Λόρεν Χιτ, δήλωσε στο CBS News το απόγευμα του Σαββάτου ότι «δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη πρακτική για τους ερωτηθέντες να μοιράζονται θέματα που θα προτιμούσαν», χαρακτηρίζοντας τις ερωτήσεις «σχετικές με τις ειδήσεις της ημέρας».

Η Lomax ανέφερε ότι η συνέντευξη με τον κ. Μπάιντεν κανονίστηκε από τον Lawful-Sanders «χωρίς γνώση, διαβούλευση ή συνεργασία με τη διοίκηση του WURD».

«Το WURD Radio δεν είναι φερέφωνο του Μπάιντεν ή οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης», είπε η Lomax. «Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να κάνουν τη δική τους ενδοσκόπηση για να διερευνήσουν πώς έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τόσων πολλών Αμερικανών».

Ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν είπε στο CBS News το Σάββατο ότι ο Λευκός Οίκος δεν συμμετείχε σε καμία προετοιμασία για τις δύο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η παροχή ερωτήσεων δεν αποτελεί συνήθη πρακτική για τον Λευκό Οίκο.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Πωλήθηκαν σε δημοπρασία δύο όπλα του Ναπολέοντα

Εγκεφαλοφάγος αμοιβάδα προκαλεί ανησυχία στην Ινδία – Τρία παιδιά νεκρά μέσα σε λίγους μήνες

Βρετανία: Καλύτερη συμφωνία με Ε.Ε. μετά το Brexit υπόσχεται ο Κιρ Στάρμερ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter