ΗΠΑ: Δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον Μπάιντεν μετά την κακή εμφάνιση του στο ντιμπέιτ με τον Τραμπ

ΗΠΑ: Δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον Μπάιντεν μετά την κακή εμφάνιση του στο ντιμπέιτ με τον Τραμπ

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, εντός του Δημοκρατικού κόμματος και σε μεγάλα Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μετά από την εξαιρετικά κακή και αδύναμη εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν στο πρώτο ντιμπέιτ του με τον αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ. Το γεγονός ότι ο Μπάιντεν εμφανίστηκε να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα τόσο στην εκφορά του λόγου και στην ροή της σκέψης του, αύξησαν τις πιέσεις για αντικατάστασης του ως υποψηφίου των Δημοκρατικών. Παρά ταύτα οι πιθανοί υποψήφιοι αντικαταστάτες του, δηλαδή η αντιπρόεδρος του Καμάλ Χάρις και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ, ξεκαθάρισαν ότι συνεχίζουν να υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Μπάιντεν .

Οι αντιδράσεις στην κακή εμφάνιση Μπάιντεν και οι πιέσεις, για μια αντικατάσταση του, ήρθαν κυριολεκτικά πριν καν τελειώσει το ντιμπέιτ, αφού ο… απερχόμενος πρόεδρος εμφανίστηκε εξασθενημένος, ενώ έκανε την μια γκάφα πίσω από την άλλη. Ενδεικτικές τις κατάστασης και του κύματος των αντιδράσεων που έφερε η παρουσία Μπάιντεν στο ντιμπέιτ είναι οι δηλώσεις της γερουσιαστή των Δημοκρατικών Κλερ Μακάσκιλ, η οποία σχολίασε σε συνέντευξή της στο MSNBC ότι δεν είναι σίγουρη «αν μπορεί να γίνει κάτι για να διορθωθεί αυτό που συνέβη»

Αντίστοιχα η Μαρία Σράιβερ, η πρώην πρώτη κυρία της Καλιφόρνια, δήλωσε ότι αγαπά τον Μπάιντεν, αλλά ότι η βραδιά ήταν «σπαρακτική από πολλές απόψεις» και ότι πλέον επικρατεί «πανικός στο Δημοκρατικό Κόμμα».

Αντίστοιχα σε μεγάλα αμερικανικά μέσα, όπως επί παραδείγματι στους Τάιμς της Νέας Υόρκης, φιλοξενείται πλήθος άρθρων που ζητούν στην ουσία την αντικατάσταση του Μπάιντεν ή έστω την «παραίτηση» του από την κούρσα.

Οι ειδικοί βέβαια σημειώνουν ότι η αντικατάσταση του σε αυτό το προχωρημένο στάδιο της προεκλογικής εκστρατείας, με τον ίδιο να έχει επικρατήσει στις εσωκομματικές διεργασίες χωρίς αντίπαλο, είναι ουσιαστικά ανέφικτη. Πρακτικά το μόνο που χωρίζει τον Μπάιντεν από το να πάρει επισήμως το χρίσμα είναι η τυπική επικύρωση της υποψηφιότητας του από το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο τον Αύγουστο.

Το μόνο που θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων θα ήταν αν ο ίδιος αποχωρούσε οικειοθελώς ή ακόμη και αν παραιτούνταν από την προεδρία.

Πιθανά εναλλακτικά ονόματα που ακούγονται είναι η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ. Η κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ, ο κυβερνήτης του Ιλινόις Τζέι Μπι Πρίτζκερ και ο βετεράνος γερουσιαστής του Οχάιο Σέροντ Μπράουν έχουν επίσης συζητηθεί.

Διαβάστε επίσης: Μπάιντεν vs Τραμπ: Ντιμπέιτ σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα – «Φαρμακερές» ατάκες και αλληλοκατηγορίες άνευ… χειραψίας (Video)

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter