ΗΠΑ: Αρχισαν οι έρευνες για τη διαρροή εγγράφων της σχεδιαζόμενης επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν

Αναστάτωση επικρατεί στις ΗΠΑ για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων που αξιολογούσαν τα σχέδια του Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν, με το Associated Press να αναφέρει επικαλούμενοι δηλώσεις αξιωματούχων, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες διερευνούν το συμβάν.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν, και τα οποία αποδίδονται στην Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών των ΗΠΑ και στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, δημοσιεύτηκαν στο Telegram την Παρασκευή.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, ο οποίος ανέφερε για πρώτη φορά τη διαρροή, επισήμανε ότι η δημοσιοποίηση του εξαιρετικά ευαίσθητου υλικού έρχεται καθώς το Ισραήλ ολοκληρώνει εβδομάδες προετοιμασίας για μια προαναγγελθείσα επίθεση στο Ιράν ως απάντηση στο μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων της Τεχεράνης που έπληξαν το Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τονAxios, τα έγγραφα περιγράφουν λεπτομερώς τα μέτρα που ελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες σε αρκετές ισραηλινές αεροπορικές βάσεις, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς προηγμένων πυρομαχικών στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια επικείμενη επίθεση στο Ιράν. Τα έγγραφα περιέχουν επίσης αναφορές για λεπτομερείς προετοιμασίες από τις μονάδες drone του Ισραήλ για την επίθεση.

Το κανάλι Telegram Middle East Spectator, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα τα έγγραφα, ανέφερε ότι περιήλθαν στην κατοχή του τα έγγραφα από μια ανώνυμη πηγή στην κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης 

Μαγική εικόνα για επενδύσεις, κατανάλωση και εξαγωγές – Fake news και επιλεκτική παρουσίαση από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

Διέρρευσαν τα σχέδια του Ισραήλ σχετικά με τις προετοιμασίες για την επίθεση στο Ιράν

Γιαχία Σινουάρ: Πώς μια τυχαία συνάντηση έφερε τον επικεφαλής της Χαμάς στο διάβα του IDF μετά από ανθρωποκυνηγητό ενός έτους

Ισραήλ: Επίθεση στο σπίτι του Νετανιάχου – Ορατές οι ζημιές στην κατοικία του (Video)

 

Ετικέτες