Bloomberg: Απογοητευμένοι οι σύμμαχοι από τις προτάσεις Ζελένσκι – Σκέψεις για διπλωματική επαναπροσέγγιση με Πούτιν

Bloomberg: Απογοητευμένοι οι σύμμαχοι από τις προτάσεις Ζελένσκι – Σκέψεις για διπλωματική επαναπροσέγγιση με Πούτιν

Μπορεί ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην επίσκεψη του στις ΗΠΑ, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί να προσπαθεί να πείσει τους συμμάχους της Ουκρανίας για τα δύο θέματα που τον απασχολούν και τα οποία συνδέει μεταξύ τους, την χρήση των όπλων μεγάλου βεληνεκούς εντός Ρωσίας και για το «σχέδιο νίκης» του για μια διπλωματική λήξη του πολέμου, όμως παρασκηνιακά οι προτάσεις του δεν φαίνεται να πείθουν για την βιωσιμότητα τους, τους συνομιλητές του.

Δημοσίευμα του Bloomberg, υποστηρίζει ότι δυτικοί αξιωματούχοι υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν πως υπάρχουν έντονες αμφιβολίες για το εάν το «σχέδιο νίκης Ζελένσκι» μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς αποτελεί περισσότερο μια «λίστα επιθυμιών» και λιγότερο ένα σχέδιο που μπορεί να αλλάξει δραματικά τα δεδομένα της σύγκρουσης.

Διαβάστε επίσης: «Ο Πούτιν πιθανότατα θα ελέγχει μέρος της Ουκρανίας όταν τελειώσει ο πόλεμος», λέει ο Τσέχος πρόεδρος Πετρ Πάβελ

Με τον πόλεμο να εισέρχεται στον τρίτο χρόνο του και την Μόσχα να κάνει επίδειξη –και πυρηνικής- δύναμης με κάθε ευκαιρία, οι εκτιμήσεις που επικρατούν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και την Ουάσινγκτον για την εξέλιξη της σύγκρουσης κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι. Το κλίμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, αν φυσικά στην εξίσωση δεν συνυπολογιζόταν και η αβεβαιότητα που επικρατεί στην αμερικανική πολιτική ζωή εξαιτίας των εκλογών του Νοεμβρίου, στις οποίες υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε αυτό πλαίσιο, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg υπάρχουν φωνές εντός των συμμάχων της Ουκρανίας, που τονίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι φωνές αυτές έρχονται την ώρα που η Ρωσία εμφανίζεται να αυξάνει ραγδαία τις αμυντικές της δαπάνες οι οποίες το 2025 αναμένεται να φτάσουν το 2025 τα 142 δισεκατομμύρια δολάρια. Το πρόγραμμα αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα περιλαμβάνει και την ανάπτυξη όπλων που αποτελούν απειλή για την ασφάλεια και δυτικών χωρών, πέραν της Ουκρανίας.

Παρά ταύτα καθώς ο Ζελένσκι ετοιμαζόταν να παρουσιάσει το σχέδιό του στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι, ανεξάρτητα από τα παραπάνω οι σύμμαχοι συνεχίζουν να θέλουν να στηρίξουν την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί, όμως επαφίεται πλέον στο Κίεβο να διευκρινίσει πώς μπορεί να μοιάζει η ειρήνη.

Σημειώνεται ότι ο προσωπάρχης του Ουκρανού Προέδρου Αντρίι Γέρμακ δήλωσε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη την Δευτέρα ότι το σχέδιο Ζελένσκι μεταξύ άλλων έχει σαν στόχο μια πρόσκληση για ένταξη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης:

Ιράν: Εξωφρενική η αδράνεια του ΟΗΕ έναντι του Ισραήλ

Λίβανος: Νεκρός ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ μετά από νέα ισραηλινή επιδρομή

Αλβανία: Οι ανακοινώσεις Ράμα για «Βατικανό» των Μπεκτασήδων φέρνει αντιδράσεις

«Ο Πούτιν πιθανότατα θα ελέγχει μέρος της Ουκρανίας όταν τελειώσει ο πόλεμος», λέει ο Τσέχος πρόεδρος Πετρ Πάβελ

Γάζα: Η τρομακτική εκτίμηση για τους «έμμεσους θανάτους» και η απειλή της πολιομυελίτιδας

Ρωσία: Νόμο που απαγορεύει την «προπαγάνδα» για τη μη απόκτηση παιδιών ετοιμάζεται να ψηφίσει η Δούμα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter