ΗΠΑ: Ακάθεκτος ο Μπάιντεν – Παραδέχεται ότι ήταν κακός στο ντιμπέιτ αλλά ορκίζεται να νικήσει τον Τραμπ

ΗΠΑ: Ακάθεκτος ο Μπάιντεν – Παραδέχεται ότι ήταν κακός στο ντιμπέιτ αλλά ορκίζεται να νικήσει τον Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι στόχος του παραμένει να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει την προεκλογική μάχη, όπως τον καλούν πολλά εμβληματικά μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ μετά την απογοητευτική του εμφάνιση στο πρώτοι ντιμπέιτ.

«Ξέρω ότι δεν είμαι νεαρός άνδρας, για να πω το αυτονόητο», είπε ο Μπάιντεν σε μια συγκέντρωση μια μέρα μετά τη μάχη στον τηλεοπτικό αέρα με τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, η οποία θεωρήθηκε ευρέως ως ήττα για τους 81χρονο πρόεδρο.

«Δεν περπατάω τόσο εύκολα όσο παλιά, δεν μιλάω τόσο ομαλά όσο παλιά, δεν συζητάω τόσο καλά όσο παλιά», είπε, καθώς το πλήθος φώναζε «άλλα τέσσερα χρόνια».

“Δεν θα έβαζα ξανά υποψήφιος αν δεν πίστευα με όλη μου την καρδιά και την ψυχή ότι θα μπορούσα να κάνω αυτή τη δουλειά. Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο”, είπε ο Μπάιντεν.

Τα λεκτικά κομπιάσματα του Μπάιντεν και η σύγχυση σε απαντήσεις που έδωσε κατά το ντιμπέιτ, ενίσχυσαν τις ανησυχίες των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών ότι μπορεί να μην είναι ικανός να υπηρετήσει άλλη μια τετραετή θητεία και ώθησαν ορισμένους κύκλους της παράταξής του να αναρωτηθούν αν θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν ως υποψήφιο για τον Νοέμβριο.

Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας Μάικλ Τάιλερ είπε ότι δεν έγιναν συζητήσεις σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο. «Προτιμάμε να έχουμε μια κακή νύχτα παρά έναν υποψήφιο με κακό όραμα για το πού θέλει να πάει τη χώρα», είπε στους δημοσιογράφους στο Air Force One.

Η καμπάνια του Μπάιντεν πραγματοποίησε μια συνάντηση το απόγευμα της Παρασκευής για να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους και τα μέλη της καμπάνιας ότι ο Μπάιντεν δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν τη συνάντηση, όπως αναφέρει το Reuters.

Αν και ο Τραμπ, 78 ετών, πρόβαλε μια σειρά από ψεύδη καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, το επίκεντρο στη συνέχεια ήταν καθαρά στον Μπάιντεν, ειδικά μεταξύ των Δημοκρατικών.

Ο Χακίμ Τζέφρις, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, απέφυγε να απαντήσει ευθέως όταν ρωτήθηκε εάν εξακολουθεί να πιστεύει στην υποψηφιότητα του Μπάιντεν.

«Υποστηρίζω τη Δημοκρατική πλειοψηφία της Γερουσίας. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πάρουμε πίσω το Σώμα τον Νοέμβριο. Σας ευχαριστώ όλους», είπε στους δημοσιογράφους.

Ορισμένοι άλλοι Δημοκρατικοί επίσης αποδοκίμασαν όταν ρωτήθηκαν αν ο Μπάιντεν έπρεπε να παραμείνει στην κούρσα. «Αυτή είναι η απόφαση του προέδρου», είπε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζακ Ριντ σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό στο Ρόουντ Άιλαντ.

Ωστόσο, πολλά από τα υψηλότερα στελέχη του κόμματος, συμπεριλαμβανομένων των πρώην προέδρων Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσαν ότι παραμένουν με τον Μπάιντεν.

«Συμβαίνουν κακές νύχτες στα ντιμπέιτ. Πιστέψτε με, το ξέρω. Αλλά αυτές οι εκλογές εξακολουθούν να είναι μια επιλογή μεταξύ κάποιου που αγωνίστηκε για τους απλούς ανθρώπους όλη του τη ζωή και κάποιου που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του», έγραψε ο πρώην Δημοκρατικός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο X.

Η συντακτική επιτροπή των New York Times, η οποία ενέκρινε τον Μπάιντεν το 2020, τον κάλεσε να εγκαταλείψει την κούρσα για να δώσει στο Δημοκρατικό Κόμμα περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Τραμπ επιλέγοντας άλλον υποψήφιο. «Η μεγαλύτερη δημόσια υπηρεσία που μπορεί τώρα να προσφέρει ο κ. Μπάιντεν είναι να ανακοινώσει ότι δεν θα συνεχίσει να είναι υποψήφιος για επανεκλογή», ​​ανέφερε το άρθρο.

Διαβάστε επίσης

Ο Κασσελάκης προκαλεί τον Τσίπρα: Έλα και ανάλαβε και θα είμαι στρατιώτης, αλλιώς στήριξε με χωρίς παιχνίδια

Ερευνα ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Το μεγάλο ξεζούμισμα των μισθωτών κινεί την οικονομία στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

Ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα μέσω συνεργατών: «Χυδαιότητα ότι δεν βοήθησε την Αυγή»

Ύδρα: Οι αντιφατικές εκθέσεις της Πυροσβεστικής και τα γενέθλια μιας εκ των κατηγορούμενων από το Καζακστάν

ΕΣΥ σε κατάρρευση: Κατσαρίδες, υγρασία, απαξίωση και εκμετάλλευση στο νοσοκομείο Άμφισσας (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter