HORECA EMPOWERED: Ένα τριήμερο γεμάτο γνώσεις από την Coca-Cola Τρία Έψιλον

HORECA EMPOWERED: Ένα τριήμερο γεμάτο γνώσεις από την Coca-Cola Τρία Έψιλον

To HoReCa Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, No1 δωρεάν πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχολησιμότητας του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, ταξίδεψε στο Ηράκλειο της Κρήτης με σκοπό να ενδυναμώσει τον κλάδο του τουρισμού με νέες δεξιότητες και να προετοιμάσει το νησί για την επερχόμενη τουριστική σεζόν.

Από τις 29 έως 31 Μαρτίου, περισσότεροι από 550 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω στις πιο περιζήτητες δεξιότητες που ζητά ο κλάδος, με στόχο να προετοιμαστούν για την τουριστική σεζόν που μόλις ξεκινάει. Καταξιωμένοι ομιλητές από τον κλάδο της καφεστίασης, των ξενοδοχείων και του τουρισμού, καθώς και οι Coffee experts και οι Premium Spirits Ambassadors της Coca-Cola Τρία Έψιλον ήταν εκεί για να εκπαιδεύσουν, να καθοδηγήσουν και να εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες.

Η Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε στην Κρήτη, έναν κορυφαίο εγχώριο και διεθνή τουριστικό προορισμό, που αποτελεί πολύ σημαντική βάση για εμάς. Στο Ηράκλειο βρίσκεται ένα από τα 4 εργοστάσια μας, απασχολούμε περισσότερους από 110 εργαζόμενους και συνεργαζόμαστε με περισσότερους από 10.000 πελάτες. Σήμερα, είμαστε εδώ, με το πρόγραμμα HoReCa Empowered για να συμβάλλουμε στην περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού και του κλάδου HoReCa, προσφέροντας δωρεάν τις απαραίτητες και πιο σύγχρονες δεξιότητες που χρειάζονται. Μέσα σε τρεις μέρες περισσότεροι από 550 επαγγελματίες του κλάδου, είχαν την ευκαιρία εξελίξουν τις γνώσεις τους, για να δημιουργήσουν με την σειρά τους ένα συναρπαστικό μέλλον για τον τουρισμό, την Κρήτη και τη χώρα μας».

Πλούσιο περιεχόμενο από αναγνωρισμένους επαγγελματίες του κλάδου

Καταξιωμένοι Coffee Experts, Premium Spirits Ambassadors, Bar Managers και στελέχη του κλάδου πραγματοποίησαν ειδικά σχεδιασμένα trainings και masterclasses, πρακτικές παρουσιάσεις, γευσιγνωσίες και ομιλίες για τους επαγγελματίες της Κρήτης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω σε: τεχνικές barista, mixability & bartending, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, εξυπηρέτηση πελατών, διαμόρφωση μενού και διαχείριση κόστους, γαστρονομικές δημιουργίες με τοπικά προϊόντα, αναβαθμισμένες πωλήσεις, ανάπτυξη δεξιοτήτων για ηγεσία & στρατηγική επίτευξη στόχων, συμβουλές για τη βιώσιμη λειτουργία μιας επιχείρησης κ.α.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμπνευστούν από τις inspirational ομιλίες που πραγματοποίησαν ο Γιώργος Μπάγκος, Co-founder Three Cents, ο Γιώργος ΔενδράκηςCorporate Bar Manager Hersonissos Group Hotels και ο Βασίλης Λεωνίδου, Olive Oil Chef.

Ανάμεσα στους εκπαιδευτές ήταν όλοι οι Coffee Experts και Premium Spirits Ambassadors της Coca-Cola Τρία Εψιλον: Στάθης Κορέμτας, & Σάββας Πετρούτσος, Coffee Experts, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Θοδωρής Αναγνώστου, Edrington Ambassador Greece, Άλεξ Δοντάς, Brown Forman Portfolio Ambassador, Βασίλης Κοτζαμπασόπουλος, & Κυριάκος Κουτρουμπής, Campari Academy Ambassadors, Μαίρη Ταλαιπώρου, Head Brand Ambassador Schweppes.

Ανοιχτή Συζήτηση για την ανάπτυξη του τουρισμού και την εξέλιξη του κλάδου HoReCa

Το πρόγραμμα έκλεισε στις 31 Μαρτίου με την ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με θέμα: Οι προοπτικές του ελληνικού Τουρισμού. Στη συζήτηση συμμετείχαν η Μαρία Αναργύρου- Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον, η Μαργαρίτα Σιγανού, Διευθύντρια Siganos SA Wine & Spirits, ο Νίκος Χαλκιαδάκης, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, η Μαντώ Πατσαούρα, Managing Director, kariera.gr και η Κατερίνα Σαντίκου, Founder & Managing Director Workathlon, ενώ τον συντονισμό ανέλαβε η Μαριάννα Σκυλακάκη, CEO, αθηΝΕΑ. Η συζήτηση εστίασε στις νέες τάσεις που επικρατούν στον τουρισμό  και τον κλάδο HoReCa, τις ευκαιρίες εξέλιξης που προσφέρει στους επαγγελματίες του κλάδου, τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ενίσχυσή του κλάδου και την ανάγκη για σταθερή ενίσχυσή τους. Επιπλέον αναδείχθηκαν ευκαιρίες για συνεργίες μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και συζητήθηκε ο ρόλος που έχουν να παίξουν οι επιχειρήσεις σε αυτό.

Μια μοναδική εμπειρία για περισσότερους από 550 συμμετέχοντες

H Ελένη, bartender σε ξενοδοχειακή μονάδα, συμμετείχε στο HoReCa Empowered και δήλωσε: «Το HoReCa Empowered είναι μια μοναδική εμπειρία για κάθε επαγγελματία του χώρου. Απέκτησα πολλά εργαλεία για τα μελλοντικά μου σχέδια, γνώρισα πολλούς επαγγελματίες, έμαθα καινούργια πράγματα, εξελίχθηκα και ελπίζω να παρακολουθήσω το επόμενο για να μάθω πολλά παραπάνω».

 Η Κωνσταντίνα, φοιτήτρια τουριστικών επαγγελμάτων που συμμετείχε στο HoReCa Empowered δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που φιλοξενείται στην Κρήτη το HoReCa Empowered, το οποίο μου έδωσε πολλά εφόδια για την μελλοντική μου καριέρα. Συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον ασχολείται με τον κλάδο, να παρακολουθήσει το πρόγραμμα γιατί θα λάβει εφόδια που θα χρησιμοποιήσει μελλοντικά στην ζωή του».

 Το HoReCa Empowered υλοποιείται με στρατηγικούς συνεργάτες το Kariera.gr, και τη Workathlon, και απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου που θέλουν να κάνουν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα αλλά και σε επιχειρηματίες που θέλουν να αναβαθμίσουν τις επιχειρήσεις τους.

Ετικέτες

Documento Newsletter