Ημίμετρα Σκυλακάκη για τα τιμολόγια ρεύματος που καίνε – Τι ανακοίνωσε

Ημίμετρα Σκυλακάκη για τα τιμολόγια ρεύματος που καίνε – Τι ανακοίνωσε

Με ημίμετρα επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την ακρίβεια στο ρεύμα, την ώρα που η χώρα να παίρνει την… πρωτιά ακρίβειας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, την ώρα που στα τιμολόγια όχι μόνο διατηρούνται οι μεγάλες ανατιμήσεις του Αυγούστου, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν και νέες αυξήσεις, επιβαρύνοντας περαιτέρω τα νοικοκυριά, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε ότι «οι τιμές του ρεύματος στη λιανική αγορά είναι λίγο κάτω από τον Αύγουστο και η επιδότηση τελικά για τον Σεπτέμβριο θα ανέλθει στα 1,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα».

Όσον αφορά τις επιδοτήσεις, ο κ. Σκυλακάκης ξεκαθάρισε ότι δεν αφορούν τις επιχειρήσεις και πως, αν συνεχιστεί η άνοδος των τιμών ρεύματος στη χονδρική, τότε σημαίνει ότι υπάρχει περιφερειακή κρίση, κι αν διαρκέσει πάνω από 3 μήνες θα μπορέσει να υπάρξει η ευρωπαϊκή παρέμβαση. “Πέρσι δώσαμε περίπου 25 εκατ. τον μήνα τους τελευταίους μήνες, 25-40 ανάλογα το μήνα, συνολικά πάνω 150 εκατ. για το 2023. Το 2024 θα πάμε γύρω στα 45 εκατ., που είναι και τα έσοδα που πήραμε”, είπε ο υπουργός σχετικά με τα ποσά των επιδοτήσεων.”

Πρόσθεσε μάλιστα πως το φθινόπωρο πέφτει η ζήτηση και έτσι αναμένεται αποκλιμάκωση τιμής χονδρικής τον Σεπτέμβριο για τις επιχειρήσεις. Ο Υπουργός Ενέργειας διαφοροποίησε την τρέχουσα αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος από εκείνη που συντελέστηκε το 2022-2023 λόγω της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου που έφερε η ρωσική εισβολή.

Κατά το τρέχον διάστημα, σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης υπάρχει μία κρίση δυσλειτουργίας τοπικά του ευρωπαϊκού συστήματος και δεν πρόκειται για μία δυσκολία σαν εκείνη που είχαμε στην κρίση του φυσικού αερίου. Τότε πλήρωσε η οικονομία 8 – 9 δισ. ευρώ, σημείωσε.

Ο ίδιος τόνισε “είμαστε οι ακριανοί του συστήματος, δεν έχουμε διασυνδέσεις”, ενώ επισήμανε πως “η ανατολική με τη δυτική Ευρώπη δεν είναι επαρκώς διασυνδεδεμένη”. Ως ακόμα πιο ακραίο παράδειγμα, ο Υπουργός έφερε την Κύπρο η οποία έχει διπλάσιες τιμές σε σχέση με την Ελλάδα γιατί δεν είναι συνδεδεμένη.

Διαβάστε επίσης:

Τιμολόγια ρεύματος: Νέο ηλεκτροσόκ για τους καταναλωτές – «Πρωταθλήτρια» ακρίβειας η Ελλάδα του Μητσοτάκη

Πώς να μην βρεθείτε… μπλεγμένοι στην Ευρωβουλή – 5+1 «συμβουλές» από το Politico

Αγρότες στη Θεσσαλία: «Επικοινωνιακή εμφάνιση Μητσοτάκη – Πλημμυροπαθείς ήταν στα 200 μέτρα γιατί είχε βάλει τα ΜΑΤ» (Video)

Φιμώνουν υγειονομικούς με πιστοποιητικό εχεμύθειας – Καταγγελία-αποκάλυψη για την 7η ΥΠΕ

Καρδίτσα: Το θρίλερ της εξαφάνισης του 28χρονου και η σκιά για «γαλάζια» παρέμβαση

Υπέρ της μομφής η συντριπτική πλειοψηφία των 87 – «Αν διαγραφεί ο Σπίρτζης, μετά θα είμαστε όλοι υποψήφιοι για διαγραφή»

Χαλκιδική: «Σκότωσαν το παλικάρι μου για 3 ευρώ, δε θα μου ξεφύγει κανένας» – Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter