Η «μαύρη» επέτειος της έναρξης της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα, η 21η Απριλίου, είναι πρωτίστως ημέρα μνήμης. Διά της μνήμης τιμούμε τα θύματα της 7χρονης Χούντας, δια της μνήμης τιμούμε τους αγωνιστές που στερήθηκαν μάνες, συντρόφους, συζύγους, παιδιά, αδέλφια και φίλους, δια της μνήμης προστατεύουμε τη χώρα από διάφορους άλλους επίδοξους Παπαδόπουλους.
*** Κάθε χρόνο την 21η Απριλίου είναι ευκαιρία να θυμόμαστε, επίσης, ότι ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο μεν πρώτος υπήρξε πρόεδρος της Νεολαίας ΕΠΕΝ, του έγκλειστου, τότε, Γεώργιου Παπαδόπουλου και ο δε δεύτερος εκθείαζε την οικονομία που άφησε η Χούντα (ένας από τους μεγαλύτερους χουντικούς μύθους), έχοντας στο συρτάρι του ιδιόχειρη αφιέρωση του Στυλιανού Παττακού.
άλλο χουντικός, άλλο ναζί μας ενημερώνει ο @AdonisGeorgiadi #fail pic.twitter.com/SxrrPAEUSR
— Dimitris Tsekeris (@TsekerisDim) May 20, 2013
*** Αυτά είναι γνωστά, όπως οι λόγοι της μεταγραφής τους από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Νέα Δημοκρατία επί Αντώνη Σαμαρά που έψαχνε «δεκανίκια» εκτός της Συγγρού (εκεί ήταν τα φεσωμένα γραφεία του κόμματος) και δεν υπάρχει λόγος να τα αναπαράγουμε εκ νέου. Επιβάλλεται όμως να θυμόμαστε τα όσα έκαναν και έλεγαν πριν φορέσουν το κουστούμι της Νέας Δημοκρατίας.
#neademokratia#metonkyriako#χούντα#ειδήμονας, 0#Άδωνις – ‘το 1974 η οικονομία ήταν κούκλα’ pic.twitter.com/ke2qEyWSZ8
— Ταβερναλής (@TavernLeeTV) April 21, 2024
*** Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης αμφότεροι, όπως και κάποιοι άλλοι παλιότερα, δεν θα μπορούσαν να αναλάβουν υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Στην Ελλάδα όμως που οι Χουντικοί παρέμειναν και μετά το 1974 στον στρατό, στην αστυνομία, στην Εκκλησία, στη Δικαιοσύνη, αυτό είναι εφικτό.
*** «Επειδή είναι Πάσχα και επειδή πάντα είμαστε Έλληνες, οι ίδιοι άνθρωποι πόνεσαν και στο Μάτι, στη Μάνδρα και στη Marfin, αλλά… δεν κατεβήκαμε στους δρόμους». Επειδή είναι Πάσχα, εγώ θα κρατηθώ και δεν θα αναφέρω αυτό που σκέφτομαι για την κυρία Βόζεμπεργκ.