Ηλιόπουλος: «Κάθε ημέρα με κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μία χαμένη ημέρα»

Ηλιόπουλος: «Κάθε ημέρα με κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μία χαμένη ημέρα»

«Βασικός παράγοντας αστάθειας» είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον Νάσο Ηλιόπουλο. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Πρόγραμμα», ότι η σημερινή κυβέρνηση αποτελεί «κυβέρνηση κοινωνικής λεηλασίας» και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποχωρήσει από τα κοινά, τονίζοντας ότι «τα σενάρια για πρόωρες εκλογές ξεκινάνε από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο κ. Μητσοτάκης να επιτίθεται συνεχώς και στην απλή αναλογική και στην κουλτούρα των κυβερνήσεων συνεργασίας σε όλη την Ευρώπη. Δείχνει με αυτόν τον τρόπο την αλαζονεία του, την πεποίθησή του ότι ή αυτός θα κυβερνά ή θα υπάρχει χάος. Γι’ αυτό και δεν απέκλεισε ούτε σήμερα τα περί αλλαγής του εκλογικού νόμου. Αν η κυβέρνηση αλλάξει τον εκλογικό νόμο για δεύτερη φορά μέσα στη θητείας της -όχι αυτόν της απλής αναλογικής, αλλά τον νόμο για το όριο της αυτοδυναμίας που η ΝΔ έφερε- τότε μιλάμε ξεκάθαρα για μια εικόνα θεσμικής παρακμής», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Παράλληλα, για την επόμενη ημέρα τόνισε ότι απαραίτητη συνθήκη για μια προοδευτική διακυβέρνηση είναι να βρίσκεται στην πρώτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νάσος Ηλιόπουλος διέτεινε ότι το θέμα δεν είναι με ποιόν θα γίνει η συνεργασία, αλλά με βάση ποιο πρόγραμμα: «Εμείς θέλουμε μια κυβέρνηση που θα ρυθμίσει το πανδημικό χρέος των επιχειρήσεων, με διαγραφή μέρους αυτού, για να μπορέσουν χιλιάδες ΜμΕ και επαγγελματίες να συνεχίσουν να δουλεύουν. Θέλουμε μια κυβέρνηση που θα επαναφέρει τη χώρα σε συνθήκες ευρωπαϊκές όσον αφορά στα εργασιακά. Η ελληνική αγορά εργασίας είναι βαλκανικού τύπου, οι συλλογικές μας συμβάσεις καλύπτουν κάτω του 20%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 60%. Και αυτό συμβαίνει με πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το υπουργείο Εργασίας τι κάνει με τους ελέγχους και τη διαλυμένη Επιθεώρηση Εργασίας; Θέλουμε μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα ισχυροποιεί τα δημόσια εργαλεία, και δεν θα ιδιωτικοποιεί λόγου χάρη εν μέσω ενεργειακής κρίσης τη ΔΕΗ. Είδαμε τις εξελίξεις στην Γαλλία που η επιχείρηση ηλεκτρισμού κρατικοποιείται».

Documento Newsletter