Ηλιόπουλος για εξεταστική: «Η υπόθεση Κουρτς μοιάζει με παιδική χαρά μπροστά στη λίστα Πέτσα»

Ηλιόπουλος για εξεταστική: «Η υπόθεση Κουρτς μοιάζει με παιδική χαρά μπροστά στη λίστα Πέτσα»

«Η ΝΔ δείχνει συνεχώς πόσο φοβάται τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό «Ionian TV» της Δυτικής Ελλάδας.

«Αυτά τα οποία έγιναν στην Αυστρία με τον κ. Κουρτς μοιάζουν παιδική χαρά μπροστά στα 42 εκ. που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε σε μέσα ενημέρωσης χωρίς κριτήρια μέσω της λίστας Πέτσα», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το γεγονός ότι είναι τόσο τρομοκρατημένοι, παρά το ότι θα έχουν την πλειοψηφία στην εξεταστική που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ –και απ’ ότι φαίνεται θα στηρίξει όλη η αντιπολίτευση- δείχνει ότι έχουν κάτι να κρύψουν», ανέφερε.

Αποτυχία στην υγειονομική κρίση

Όσον αφορά την υγειονομική κρίση, έκανε λόγο για «ξεκάθαρη αποτυχία της κυβέρνησης και στη διαχείριση της πανδημίας και στον εμβολιασμό». «Πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση διαρκώς δίνει ένα σήμα ότι σχεδόν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό, κάτι που δεν προκύπτει από την πραγματικότητα. Μέσα στον Οκτώβριο έχουμε ξεπεράσει τις 670 απώλειες συμπολιτών μας, η κατάσταση στις ΜΕΘ δυσκολεύει και τα κρούσματα αυξάνονται», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς στις ευθύνες της κυβέρνησης, σημείωσε: «δεν γίνεται εν μέσω πανδημίας να δημιουργούνται σχολικά τμήματα με 28 και 29 παιδιά, δεν γίνεται να ισχύει το επικίνδυνο πρωτόκολλο που λέει ότι ένα τμήμα θα κλείνει μόνο όταν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών». «Επίσης, ποτέ δεν ελήφθησαν ουσιαστικά μέτρα για τους μαζικούς χώρους διασποράς, τους μεγάλους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς», επισήμανε. «Ίσως το σημαντικότερο απ’ όλα όμως», είπε, «είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ποτέ δεν πίστεψε πραγματικά στο δημόσιο σύστημα υγείας». «Αυτή τη στιγμή οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ είναι λιγότεροι από αυτούς που είχαμε πριν την πανδημία. Και είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα στην οποία η επίσημη γραμμή της κυβέρνησης είναι να κλείσει και να συγχωνεύσει περιφερειακά νοσοκομεία και κλινικές», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Δήλωσε μάλιστα ότι «η επανεμφάνιση Τσιόδρα συνδέεται με την πίεση που άσκησε στον κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω της ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή». «Το σήμα κινδύνου που καλώς εξέπεμψε ο κ. Τσιόδρας, έρχεται σε αντίφαση με τη λογική εφησυχασμού που ακολουθεί όλο το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Τι γίνεται με τον εμβολιασμό

Σχετικά με τον εμβολιασμό, σημείωσε ότι «η ΝΔ πρέπει να απαντήσει γιατί η Πορτογαλία και η Ισπανία έχουν καταφέρει να πιάσουν τόσο υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, σε αντίθεση με την Ελλάδα». «Αυτό συνέβη γιατί έχουν ενισχύσει την πρωτοβάθμια περίθαλψη και γιατί ενισχύουν τη δημόσια υγεία», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ κόβει 900 εκ. ευρώ από τη δημόσια υγεία στον προϋπολογισμό του ’22».

Ερωτηθείς για το ζήτημα της ακρίβειας, τόνισε ότι «όλα σχεδόν όσα ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ως υποτιθέμενα μέτρα για την ακρίβεια, χρεοκόπησαν, κάτι που δείχνει πόσο μακριά από την πραγματικότητα βρίσκεται». «Τα 150 εκ. –παρ’ ότι διπλασίασε το ποσό- δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο, καθώς με βάση τους αναλυτές, το επόμενο εννεάμηνο τα νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν αυξήσεις στο ρεύμα που συνολικά θα αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να παρέμβει στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, να αυξήσει εδώ και τώρα τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ και να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Μέτρα που μπορούν να υλοποιηθούν και η κυβέρνηση απλώς αρνείται να τα κάνει», δήλωσε.

Όσον αφορά την κατάσταση στην αγορά και τις επιχειρήσεις, επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για «ρύθμιση και διαγραφή ενός σημαντικού μέρους του χρέους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία», αλλά και την ανάγκη να αντιμετωπιστεί «ο αποκλεισμός από τη ρευστότητα που ουσιαστικά εφαρμόζουν οι τράπεζες απέναντι στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις». «Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης δεν γίνεται να περάσουν μέσα από τις τράπεζες, γιατί αυτό σημαίνει ότι οι μικρομεσαίοι θα συνεχίσουν να είναι αποκλεισμένοι», κατέληξε.

Documento Newsletter