Ηλεκτροπληξία στην κυβέρνηση από την τιμή του ρεύματος – Πανικός μετά τις αντιδράσεις

Ηλεκτροπληξία στην κυβέρνηση από την τιμή του ρεύματος – Πανικός μετά τις αντιδράσεις

Σε κρίση πανικού φαίνεται πως βρίσκεται για μία ακόμα φορά το Μέγαρο Μαξίμου αφού οι αντιδράσεις για τις τιμές και η αναμενόμενη τεράστια αύξηση της τιμής του ρεύματος αποτυπώνεται μέσα από τις αντιδράσεις της κοινωνίας και τις κρυφές δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο η έμμεση υπόσχεση που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την συντριβή του 28% στις Ευρωεκλογές ήταν λόγια του αέρα και προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της ήττας, όπως συχνά κάνει η συγκεκριμένη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση αρνούμενη ουσιαστικά μέτρα υπέρ των πολλών.

Το ίδιο αναμένεται να κάνει τώρα αφού το Μέγαρο Μαξίμου – δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης- γνώριζε ότι η επιλογή τους «με τη σύνδεση τιμής φυσικού αερίου-χονδρικής τιμής ενέργειας» δημιουργεί ολιγάρχες στην ενέργεια και υπερκέρδη εις βάρος των πολλών. Αυτή ήταν είναι και θα είναι η πολιτική της τοξικής και ταξικής κυβέρνησής του.

Αλλά και αυτό είναι το ζητούμενο μιας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης.

Και αφού δημιουργήθηκε ένα είδος λαχείου στα τιμολόγια του ρεύματος μετακυλίοντας την επιλογή του τιμολογίου στον πολίτη, για να του μεταφέρει και την ευθύνη, αφού οι διάφοροι πάροχοι δημιούργησαν μια ψεύτικη εικόνα ανταγωνισμού, τώρα βρίσκεται μπροστά στις κοινωνικές και επαγγελματικές αντιδράσεις καθώς η χώρα μας έχει από τους κατώτερους μισθούς στην Ευρώπη αλλά και τα ακριβότερα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ όπως και από τις ακριβότερες τιμές ενέργειας.

Εξάλλου η ίδια η απόρριψη από τις Βρυξέλλες της επιδότησης της τιμής του ρεύματος κατά τη διάρκεια της πανδημίας δείχνει και το ότι η Βρυξέλλες δεν θέλουν να στηρίξουν μια λάθος πολιτική.

Διαβάστε επίσης: «Βράζουν» οι επαγγελματίες στη Δυτική Ελλάδα για τις επιστροφές – κοροϊδία Μητσοτάκη στο ρεύμα

Η άνοδος της τιμής της ενέργειας ήταν αναμενόμενη και το γνώριζε η κυβέρνηση ενώ τώρα  ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης διαφημίζει την αντίδρασή του. Έτσι λοιπόν θα προεδρεύσει σήμερα (16/7) έκτακτης σύσκεψης με την ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας και της αρμόδιας Ρυθμιστικής Αρχής ( ΡΑΑΕΥ).

Και ίσως να μην γίνεται τυχαία, μετά τη σφοδρή αντίδραση των μικρομεσαίων αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιστροφές στις επιδοτήσεις του ρεύματος που ζητά η κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: Ο Κασσελάκης καταγγέλλει τη Νέα Δημοκρατία πως προσπαθεί να κρύψει την τεράστια αύξηση στο ρεύμα (Video)

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν σκέφτονται βέβαια να αλλάξει ο υπολογισμός της τιμής του ρεύματος αλλά κάποιος μηχανισμός για επιστροφή επιδομάτων ή ακόμα και μια πιο θεαματική φορολόγηση των κερδών των παρόχων που είναι επικοινωνιακά πιο θεαματική, χωρίς να λύνει κανένα πρόβλημα.

Γιατί είναι άλλο να έχεις έναν πολίτη με σοβαρό μισθό και τιμολόγια ρεύματος δίκαια και άλλο να δίνει φιλοδώρημα και ο πολίτης να εξαρτάται από την «φιλανθρωπία» των πολιτικών μετά από αντιδράσεις.

Διαβάστε επίσης: Δίμηνο-φωτιά στο ρεύμα με αυξήσεις 50% – Νέο ηλεκτροσόκ για τους καταναλωτές

Ακόμα και η αναδιανομή υπερκερδών δεν μπορεί να την ελέγξει κανείς και βέβαια δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του σε μια δίκαιη κοινωνία με κανόνες ανταγωνισμού και όχι με μια σημαδεμένη τράπουλα.

Μην ξαφνιαστείτε βέβαια αν ακούσετε και πάλι για εισαγόμενη ακρίβεια και ότι η τιμή του ρεύματος εξαρτάται από το πέταγμα της πεταλούδας στον Αμαζόνιο.

Εξάλλου ο υπουργός Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε προ ημερών ότι η έξαρση λαμβάνει χώρα ως αποτέλεσμα όχι μόνο του καύσωνα που ανεβάζει τη ζήτηση, αλλά και εξωγενών παραγόντων όπως τα προβλήματα της Ουγγαρίας και η προσωρινή έλλειψη των ποσοτήτων που παρήγαγε ο πυρηνικός σταθμός Κοζλοντούι στη Βουλγαρία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει πλούσιους και φτωχούς με τους τελευταίους να πρέπει να αρκούνται με φιλοδωρήματα και προπαγάνδα μέσα από τα ΜΜΕ.

Δείτε επίσης:

Πάνω από €100 δισ. το φέσι για να σωθούν οι τράπεζες – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επισφράγισε το έγκλημα που υποθήκευσε το μέλλον της Ελλάδας

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά θα ειπωθούν στη σημερινή Πολιτική Γραμματεία – Αποφασισμένος για «σκληρό ροκ» ο Κασσελάκης

Live your myth in Greece

Τραμπ: Με επίδεσμο στο αυτί η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την απόπειρα δολοφονίας (Photos-Video)

Τζέι Ντι Βανς: Από σφοδρός επικριτής του Τραμπ, υποψήφιος αντιπρόεδρός του – Τον είχε αποκαλέσει «Χίτλερ της Αμερικής»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter