Ηλεία: Τρεις συλλήψεις για οργανωμένη φυτεία κάνναβης με 507 δενδρύλλια

Ηλεία: Τρεις συλλήψεις για οργανωμένη φυτεία κάνναβης με 507 δενδρύλλια

Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της Ηλείας και συνελήφθησαν τρεις άνδρες κατηγορούμενοι για καλλιέργεια και διακίνηση
ναρκωτικών.

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 507 δενδρύλλια κάνναβης, κατασχέθηκαν 8 κιλά και 520 γραμμάρια κάνναβης, 164 γραμμάρια ηρωίνης και 93 γραμμάρια κοκαϊνης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος από την καλλιέργεια και την διακίνηση των δενδρυλλίων κάνναβης υπολογίζεται ότι θα κυμαινόταν 300.000 ευρώ έως 450.000 ευρώ.

Η φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε σε περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Πύργου και της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες το βράδυ, σε περιοχή του Πηνειού,  τρεις ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 410 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρο, εκριζωμένα και εναποτεθειμένα για αποξήρανση. 97 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρα περίπου και 8 κιλά και 520 γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν σε αρδευτικό κανάλι, κοντά στην οικία του ενός κατηγορούμενου και κατέσχεσαν 164 γραμμάρια
ηρωίνης και 93 γραμμάρια κοκαΐνης.

Παράλληλα, στον χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ψεκαστήρας μπαταρίας, ψαλίδες, και βενζινοκίνητη μηχανή άντλησης νερού, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την περιποίηση των δενδρυλλίων κάνναβης.

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν την βενζινοκίνητη μηχανή άντλησης νερού, προκειμένου να αντλούν νερό από ποταμό της περιοχής, το οποίο διοχέτευαν στη φυτεία και με λάστιχο πότιζαν τα δενδρύλλια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Κρατείται 34χρονος που καλούσε σε ομοφοβική διαδήλωση κατά του Europride

Συνήγορος θύματος ενδοοικογενειακής βίας: «Επιλεκτική η ευαισθησία των Αρχών, κυβερνητικών και δικαστικών» – Η υπόθεση του ανώτατου αξιωματικού

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σαββατοκύριακο – «Τα 90 χλμ/ώρα θα φτάσουν οι ριπές των ανέμων»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter