Ηλεία: Tο παράπονο του πατέρα του αδικοχαμένου πιλότου στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου – «Δεν έχει τοπoθετηθεί πλακέτα» (Video)

Ηλεία: Tο παράπονο του πατέρα του αδικοχαμένου πιλότου στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου –  «Δεν έχει τοπoθετηθεί πλακέτα» (Video)

Την ώρα που στην Ηλεία οι κάθε λογής τοπικοί αυτόκλητοι «σωτήρες», αλληλοβραβεύονται σε διάφορες εκδηλώσεις που αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας, με σκοπό την προβολή τους, κανείς από αυτούς δεν μπήκε σε διαδικασία να τιμήσει τους δύο ήρωες πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας της 117 ΠΜ Ανδραβίδας που βρήκαν τραγικό θάνατο στις 30 Ιανουαρίου 2023, όταν το Phantom που πετούσαν συνετρίβη ανοιχτά του Κατακόλου.

Για την ασέβεια αυτή… παρευρέθηκαν στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου οι γονείς του Ήρωα πιλότου Μάριου Τουρούτσικα που έχασε τη ζωή του μαζί με τον συγκυβερνήτη Ευστάθιο Τσιτλακίδη πριν από δύο χρόνια .

Ο πατέρας του πιλότου ζήτησε και πήρε το λόγο και εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στην προκλητική αδιαφορία που έχουν δείξει τόσο η πρώην όσο και η νυν Δημοτική αρχή του Πύργου Ηλείας για την κατασκευή ενός μνημείου στο Κατάκολο αφιερωμένο στους δύο Ήρωες πιλότους.

«Με θλίβει αφάνταστα το γεγονός ότι βρίσκομαι στον τόπο που το παιδί μου άφησε την τελευταία του πνοή. Για έναν πατέρα και για μια μητέρα αυτό είναι ότι πιο δυσάρεστο. Θλίβομαι όμως και για το Δημοτικό Συμβούλιο διότι, ενώ πέρασαν δύο χρόνια δεν φρόντισε κανείς ώστε να τοποθετηθεί μια πλακέτα με τις φωτογραφίες των δύο παιδιών, για να αφήσουμε ένα στεφάνι προς τιμήν τους. Να μπορεί ο κόσμος, οι περαστικοί να καταθέσουν ένα στεφάνι στην μνήμη των πιλότων, να διαβάσουν τα όνοματά τους και να αφήσουν ένα λουλούδι, και μήπως η νεολαία προβληματιστεί , παραδειγματιστεί και αναρωτηθεί «γιατί δύο παιδιά 28 χρονών δεν φοβόντουσαν να πεθάνουν. Πετούσαν κάθε μέρα πάνω απ’ τα κεφάλια σας, με ασκήσεις πολέμου. Πάντα θα μνημονεύονται από την πατρίδα αλλά δεν μου αρκεί.» – ανεφερε ο κ. Τουρόυτσικας και πρόσθεσε:

«Θέλω μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, με τη συμπλήρωση των δύο χρόνων να έχει τοποθετηθεί μια πλακέτα με τα ονόματα των δύο παιδιών για να καταθέσουμε στεφάνι. Δε νομίζω να ζητάω πολλά… Γιατί, ο γιος μου και όλοι οι πιλότοι έχουν σκοπό την προστασία σας. Σκέφτονται όλους τους άλλους εκτός των εαυτών τους, γι’ αυτό σκοτώθηκαν.»

Από την πλευρά της η νέα δημοτική Αρχή του Πύργου Ηλείας δεσμεύτηκε ότι θα υλοποήσει την επιθυμία του τραγικού πατέρα…

@yourmagazine.gr #yourmagazine #applemediagroup #pyrgos_ilias #fy #fypシ #greektiktok #news ♬ πρωτότυπος ήχος – Your Magazine

Διαβάστε επίσης

Μύλος με Μυλωνάκη στο Μαξίμου: Φουντώνουν οι φήμες για «εκπαραθύρωση» και επιστροφή Γεραπετρίτη

Ντόμινο αποχωρήσεων από την επιτροπή για τα Όσκαρ: Παραιτήθηκε και ο Νίκος Πλατύραχος – Τι δήλωσε στο Documento

Τροπολογία για ημέτερους: Έρχεται αναδρομική διαγραφή προστίμων της εφορίας σε βάθος 10ετίας – Πώς «έθαψαν» την ένσταση του Documento

Νέα καρφιά Κακλαμάνη: Δεν θα «υφίσταντο» Λατινοπούλου και Βελόπουλος αν η ΝΔ ήταν στον σωστό ιδεολογικό δρόμο

Παίζει με τις λέξεις ο Μητσοτάκης: Βάφτισε… αναπροσαρμογή τις αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού

Η λειψυδρία «όχημα» για αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού

Τροπολογία για ημέτερους: Έρχεται αναδρομική διαγραφή προστίμων της εφορίας σε βάθος 10ετίας – Πώς «έθαψαν» την ένσταση του Documento

Τζον Μπον Τζόβι: Η στιγμή που ο θρύλος της ροκ αποτρέπει γυναίκα να πέσει από γέφυρα (Video)

Ντέγιαν Λόβρεν: Φινάλε στις μεταγραφές για τον ΠΑΟΚ – Πώς έκλεισε το deal στο… 90′ της προθεσμίας

Καιρός: Από την Atena στην Boris με… παρένθεση την Πέμπτη – Τι ακολουθεί τα επόμενα 24ωρα

Με καπέλο… «Τραμπ 2024» εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν – Το «παρασκήνιο» πίσω από τη φωτογραφία που έγινε viral

Και από τη… μίζα ξίγκι στο ΕΣΥ

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter