Ηλεία: Σε σοβαρή κατάσταση ηλικιωμένος από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ηλεία: Σε σοβαρή κατάσταση ηλικιωμένος από τον ιό του Δυτικού Νείλου

«Χτυπημένος» από τον ιό του Δυτικού Νείλου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας της Πάτρας, ένας ηλικιωμένος κάτοικος του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης Ηλείας.

Όπως ανέφερε στο documentonews.gr ο γιατρός Ιωάννης Λέντζας , δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης , το συγκεκριμένο είναι το τρίτο συνεχόμενο κρούσμα του Ιού Δυτικού Νείλου που καταγράφεται στην περιοχή.

«Οι δύο άλλοι συμπολίτες μας ξεπέρασαν το πρόβλημα με φαρμακευτική αγωγή. Όμως ο ηλικιωμένος που νοσηλεύεται στον Αγιο Ανδρέα έχει υποστεί σοβαρές επιπλοκές και εγκεφαλίτιδα και η κατάσταση του είναι πολύ σοβαρή», τόνισε ο κ. Λέντζας.

Την προσοχή των πολιτών ζήτησε –μιλώντας στο documentonews.gr– ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Κώστας Τσαούσης .

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάζουμε επειδή ο ιός προκαλεί πρόβλημα μόλις στο 1% του πληθυσμού. Υπάρχει κίνδυνος για τον καθένα μας και γι αυτό θα πρέπει το ζήτημα να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Τα εντομοαπωθητικά κάθε απόγευμα είναι απαραίτητα για τον καθένα μας προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο», υπογράμισε ο κ. Τσαούσης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας μπροστά στο ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού προγραμματίζει ψεκασμούς σε διάφορα σημεία της Ηλείας με ειδικό αεροσκάφος.

«Εχουμε προγραμματίσει ψεκασμούς στην περιοχή της Μανωλάδας και στην Κουρούτα. Θα ενημερώσουμε έγκαιρα τους πολίτες προκειμένου να παραμείνουν μέσα στα σπίτια για κάποιες ώρες μέχρι να δράσει το φάρμακο. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην υπάρξει εξάπλωση του ιού και κίνδυνος για τους συμπολίτες μας», ανέφερε στο documentonews.gr ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νικόλαος Κοροβέσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ στην ιστοσελίδα του σχετικά με τον ιό:

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών. Τα κουνούπια μολύνονται από μολυσμένα πτηνά (ορισμένα είδη κυρίως άγριων πτηνών), ενώ οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί δεν μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια.

Η πλειοψηφία των ατόμων που μολύνονται από τον ιό δεν αρρωσταίνουν καθόλου ή παρουσιάζουν μόνο ήπια νόσο, ενώ λίγα άτομα (<1% όσων μολύνονται) εμφανίζουν σοβαρή νόσο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα (κυρίως εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα). Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 50 ετών) κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά, καθώς και άτομα με ανοσοκαταστολή και χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

Διαβάστε επίσης:

Guardian: Επιδημία πτώσεων στους «κακούς δρόμους» της Αθήνας – Διάσημα τα πεζοδρόμια της πρωτεύουσας

Blue Horizon: Στις 20 Ιανουαρίου η δίκη για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη – Στο σκαμνί ο πλοίαρχος και μέλη του πληρώματος

Τιμολόγια ρεύματος: Νέο ηλεκτροσόκ για τους καταναλωτές και τον Σεπτέμβριο – Αναλυτικά οι τιμές για τα «πράσινα»

Το house of cards του ΣΥΡΙΖΑ: Ο αποφασισμένος Πολάκης και οι κινήσεις Κασσελάκη – Συνεδριάζουν σήμερα οι «87»

Καιρός: Μετά την κακοκαιρία, νέο κοκτέιλ ζέστης και υγρασίας – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Πολιτικός σεισμός στην Γερμανία: Πρωτιά στη Θουριγγία για το ακροδεξιό AfD – Συντριβή για τον συνασπισμό του Σολτς

ΔΕΘ: Σχεδόν… άδειο το «καλάθι του πρωθυπουργού» – Ψίχουλα για συντάξεις, ψαλίδι σε επιδόματα, αόριστες υποσχέσεις

Ο Πολάκης επιβεβαιώνει Documento – Διπλή επίθεση σε Κασσελάκη, Τσίπρα

Νορβηγία: Νεκρή εντοπίστηκε η «Χβάλντιμιρ», η φάλαινα «κατάσκοπος των Ρώσων»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter