Ηλεία: Αστυνομικοί απείλησαν με σύλληψη τον δήμαρχο Ήλιδας επειδή ζήτησε πίσω περιουσιακό στοιχείο του δήμου

Τον δήμαρχο Ήλιδας Ηλείας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και σχεδόν ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο απείλησαν χθες ότι θα συλλάβουν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας οι αστυνομικοί – «σαΐνια» της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας με εντολή άνωθεν… επειδή η δημοτική Αρχή με τη σύμφωνη γνώμη του Ιατρικού Συλλόγου, του Εμπορικού Συλλόγου και του Δικηγορικού Συλλόγου, επιχείρησε να πάρει ξανά πίσω τις κτιριακές της εγκαταστάσεις που φιλοξενούσαν μέχρι το 2021 το πρώην Τμήμα Γεωπονίας στην Αμαλιάδα.

Όπως είπε στο documentonews.gr ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, όλα ξεκίνησαν όταν η δημοτική Αρχή επιχείρησε να μπει στο συγκεκριμένο κτίριο το οποίο είναι ιδιοκτησία της και να αλλάξει κλειδαριές, προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό διάφορες υπηρεσίες του δήμου.

«Το 2003 με συμβολαιογραφική πράξη, παραχωρήσαμε ως δήμος στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, 22 στρέμματα προκειμένου να κτιστεί εκεί το κτίριο για τις σχολές ΤΕΙ. Το 2021 οι σχολές έπαψαν να λειτουργούν με κυβερνητική εντολή βάση του νέου σχεδιασμού και το κτίριο έμεινε άδειο. Χθες λοιπόν επιχειρήσαμε να το πάρουμε ξανά πίσω για να στεγάσουμε τις υπηρεσίες μας και αντιμετωπίσαμε τρελές καταστάσεις. Αρχικά ήρθε η αστυνομία και μας απείλησε με αυτόφωρο. Αρνηθήκαμε να τους ακολουθήσουμε και ζητήσαμε να μας πουν ποιος μας έχει κάνει μήνυση. Μας απάντησαν ότι είχαν εντολή από τον αστυνομικό διευθυντή Ηλείας κι εκείνος με την σειρά τους μας παρέπεμψε στον ταξίαρχο της Πάτρας. Απορώ με ποιο δικαίωμα μας απείλησαν με την αυτόφωτη διαδικασία χωρίς να υπάρχει έγκληση εναντίον μας…», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κατά την διάρκεια ελέγχου και αυτοψίας στον χώρο του κτιρίου από την δημοτική Αρχή διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι είχαν ξεβιδώσει τι βίδες από τα καθίσματα στο αμφιθέατρο και η γενικότερη εικόνα ήταν ότι κάποιοι δεν πρόλαβαν να τα αρπάξουν…

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλόπουλος μετά από επικοινωνία που είχε με τον Ηλείο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο, βρέθηκε η προσωρινή λύση προσωρινής τριετούς παραχώρησης του κτιρίου στον δήμο με σκοπό σε αυτό το χρονικό διάστημα να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για την οριστική απόδοση του κτιρίου στον δήμο Ηλιδας.

ΦΩΤΟ: από την εφημερίδα ΠΡΩΤΗ Ηλείας.

Διαβάστε επίσης:


Άρειος Πάγος ξελασπώνει Μητσοτάκη: Δε «βλέπει» κοινό κέντρο παρακολουθήσεων – Διώξεις μόνο σε… εταιρείες


Γεωργιάδης για «κουρελόχαρτο» Αρείου Πάγου: «Το θέμα των υποκλοπών έληξε. Τελεία»


ΚΚΕ για πόρισμα Αρείου Πάγου: «Ξέπλυμα» των υποκλοπών μέσω της δήθεν «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης


Κύρτσος για υποκλοπές: Έχουμε μια κυβέρνηση-καθεστώς εκτός ευρωπαϊκού κράτους δικαίου


Βαξεβάνης για υποκλοπές: Το Documento επιβεβαιώνεται σε όλα – Υπήρξε δημοσιογράφος με βρόμικο ρόλο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter