Hellenic Train: «Πλημμελή τήρηση πρωτοκόλλων ασφαλείας» οδήγησαν στην παράσυρση της 38χρονης μητέρας στη Λιβαδειά

Hellenic Train: «Πλημμελή τήρηση πρωτοκόλλων ασφαλείας» οδήγησαν στην παράσυρση της 38χρονης μητέρας στη Λιβαδειά

Τις ευθύνες στους μηχανοδηγούς και στους συνοδούς καμπίνας, αναγνωρίζοντας μη επαρκή εκπαίδευσή τους, ρίχνει η Hellenic Train για το σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λιβαδειάς και είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί γυναίκα επιβάτης στην πόρτα και να συρθεί από το τρένο για 50 μέτρα στο τσιμεντένιο διάζωμα.

«Το προσωπικό μας δεν τήρησε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλούς επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών, καθώς και τον κώδικα συμπεριφοράς της εταιρείας μας» σημειώνει μεταξύ άλλων η Hellenic Train προσθέτοντας ότι «από την ενδελεχή εσωτερική έρευνα που διεξήχθη, με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι τόσο οι μηχανοδηγοί όσο και οι συνοδοί καμπίνας δεν συμμορφώθηκαν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Μάλιστα, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ως «απαράδεκτο» η Hellenic Train σημειώνει ότι «θα επιβάλουμε αυστηρές κυρώσεις στους εμπλεκόμενους» και προσθέτει ότι «δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε περαιτέρω την εκπαίδευση του προσωπικού μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες μεμονωμένες περιπτώσεις δεν θα επαναληφθούν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Hellenic Train:

«Απολογούμαστε για το περιστατικό που σημειώθηκε το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, στη Λιβαδειά, κατά το οποίο το προσωπικό μας δεν τήρησε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλούς επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών, καθώς και τον κώδικα συμπεριφοράς της εταιρείας μας.

Από την ενδελεχή εσωτερική έρευνα που διεξήχθη, με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι τόσο οι μηχανοδηγοί όσο και οι συνοδοί καμπίνας δεν συμμορφώθηκαν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Θεωρούμε το συγκεκριμένο περιστατικό απαράδεκτο και, ως εκ τούτου, θα επιβάλουμε αυστηρές κυρώσεις στους εμπλεκόμενους, με στόχο να αποτρέψουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη και λυπούμαστε ειλικρινά για το ατυχές αυτό περιστατικό.

Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε περαιτέρω την εκπαίδευση του προσωπικού μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες μεμονωμένες περιπτώσεις δεν θα επαναληφθούν. Στόχος μας παραμένει η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών μας, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των επιβατών μας».

Φώναζα βοήθεια, φώναζα σταμάτα

Η γυναίκα, σοκαρισμένη αλλά με ελαφρά τραύματα, περιέγραψε την εμπειρία της λέγοντας ότι φώναζε για βοήθεια μαζί με άλλους επιβάτες, μέχρι που τελικά το τρένο σταμάτησε.

Όπως η ίδια περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ, «ετοιμαζόμαστε να βγούμε. Πατάω το κουμπί το πράσινο. Ανοίγει η πόρτα. Κατεβάζω τη μικρή, 8 χρονών, και μόλις κατεβάζω τη μικρή, πάω να κατέβω κι εγώ στα σκαλιά του τρένου και όπως πάω να κατέβω, έφυγε το τρένο χωρίς να κλείσει η πόρτα. Φώναζα βοήθεια, φώναζα σταμάτα. Το παιδί είναι έξω».

Όπως η ίδια περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ, «ετοιμαζόμαστε να βγούμε. Πατάω το κουμπί το πράσινο. Ανοίγει η πόρτα. Κατεβάζω τη μικρή, 8 χρονών, και μόλις κατεβάζω τη μικρή, πάω να κατέβω κι εγώ στα σκαλιά του τρένου και όπως πάω να κατέβω, έφυγε το τρένο χωρίς να κλείσει η πόρτα. Φώναζα βοήθεια, φώναζα σταμάτα. Το παιδί είναι έξω».

«Δεν άκουγαν, ούρλιαζε και το κορίτσι το μικρό που ήταν έξω και φώναζε μαμά, μαμά. Και μετά από πόση ώρα πήρανε χαμπάρι και σταμάτησε (σ.σ. το τρένο). Φωνάζαμε κάνα δεκάλεπτο πως και δεν άκουγαν. Μετά ήταν και κάτι κύριοι έξωμε είδανε και φώναξαν κι έτσι σταμάτησε».

Η 38χρονη τρομαγμένη ακόμη από το συμβάν, είπε: «Εγώ έπαθα σοκ. Μου είχανε κοπεί τα πόδια. Εγώ το μόνο που σκέφτηκα ήταν τα παιδιά μου. Πήγα κατευθείαν στο κορίτσι».

Τι λένε οι μηχανοδηγοί

Συγγενής του μηχανοδηγού του τρένου, πάντως, μίλησε στο κανάλι σημειώνοντας ότι, η ευθύνη για το παρ’ ολίγος σοβαρό ατύχημα βαραίνει την επιβάτιδα. «Δεν τραυματίστηκε κανένας και η κυρία έχει δηλώσει στην αστυνομία ότι δεν επιθυμεί ούτε τη δίωξη κανενός, ούτε τίποτα. Δεν είναι πρόβλημα του τρένου, όταν εσύ βάλεις το πόδι σου για να μην κλείσει η πόρτα, όλες οι πόρτες οι αυτόματες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Δεν ήμουν μπροστά και δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε. Ελεύθεροι είναι όλοι», ισχυρίστηκε.

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία Atena: Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι – Πότε ξεκινούν, πόσο θα κρατήσουν τα φαινόμενα (LIVE)

Ξανά στο εδώλιο ο Λιγνάδης – Ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό για βιασμούς ανηλίκων

Χωρίς ταξί σήμερα η Αττική – 24ωρη απεργία του ΣΑΤΑ

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
17/09/2024, 07:00
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter