«Hackers for Harris»: Συγκέντρωσαν 150.000 δολάρια για την καμπάνια της Κάμαλα

«Hackers for Harris»: Συγκέντρωσαν 150.000 δολάρια για την καμπάνια της Κάμαλα

Κοινότητες hacking και κυβερνοασφάλειας δώρισαν περισσότερα από 150.000 δολάρια στο ταμείο της προεδρικής εκστρατείας της Κάμαλα Χάρις, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του μεγαλύτερου συνεδρίου για χάκερ στον κόσμο DEF CON 32.

Ο έρανος «Hackers for Harris» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 8/8 και προσέλκυσε περίπου 150 άτομα, οι οποίοι συγκέντρωσαν το υπέρογκο ποσό. «Ξεπεράσαμε το ποσό των χρημάτων που ελπίζαμε να κερδίσουμε», δήλωσε στο Politico ο Κέμπα Γουάλεν, ένας από τους βασικούς διοργανωτές της εκδήλωσης. «Αλλά το πιο σημαντικό, ήταν ότι οι άνθρωποι εδώ κατάλαβαν ότι η Κάμαλα Χάρις δεν είναι νέα σε αυτόν τον χώρο».

Όπως αναφέρει το διεθνές μέσο, το ποσό που συγκεντρώθηκε από χάκερ ξεπέρασε το συνολικό χρηματικό ποσό που είχε συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια προηγούμενων προεδρικών εράνων με επίκεντρο το DEF CON. Οι έρανοι για την τότε υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον το 2016 και ένας εικονικός έρανος για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το 2020 απέφεραν συνολικά περίπου 100.000 δολάρια.

Λιγότερες από 100 ημέρες πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, φαίνεται ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να βρει υποστηρικτές ανάμεσα στο πλήθος που γνωρίζει την τεχνολογία.

Hacking και εκλογές

Ορισμένοι χρήστες του X (πρώην Twitter) έχουν παραπονεθεί με αναρτήσεις τους ότι ο έρανος Hackers for Harris συνιστά παρέμβαση στις εκλογές. Ωστόσο, οι υποστηρικτές του εγχειρήματος έχουν αντίθετη άποψη και για εκείνους, τα συνέδρια Black Hat και το DEF CON αποτελούν μέρη για ανταλλαγή γνώσεων και συμβάλλουν στην προστασία συστημάτων, λογισμικού και υπηρεσιών που περιβάλλουν τις εκλογές.

Το Voting Village, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο DEF CON το 2017, επιτρέπει στους χάκερς να διερευνούν τις μηχανές ψηφοφορίας (χρησιμοποιούνται για την καταγραφή ψήφων χωρίς χαρτί) για ευπάθειες, προκειμένου να τις κάνουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερες κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, σύμφωνα με το Forbes.

Το 2018, όταν η Χάρις ήταν μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, πωλητές μηχανών ψηφοφορίας άσκησαν πιέσεις κατά του Voting Village. Η Χάρις ήταν μεταξύ των ατόμων που υπέγραψαν επιστολή προς έναν πωλητή, η οποία υποστήριξε ότι «οι ελεύθερες, δίκαιες και αξιόπιστες εκλογές είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας και η προστασία των εκλογών αποτελεί προτεραιότητα για την εθνική ασφάλεια». Αυτή η κίνηση υπέρ της κοινότητας των χάκερς φαίνεται ότι δεν ξεχάστηκε, εξ ού και η επιτυχία του Hackers for Harris.

Διαβάστε επίσης

Τράβις Σκοτ: Συνελήφθη στο Παρίσι ο γνωστός ράπερ – Τι συνέβη (Video)

Wall Street Journal: «Το Ιράν θέλει να αντεπιτεθεί στο Ισραήλ, αλλά να αποφύγει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο»

Σοκάρει ο πνιγμός του Λάζαρ Τζούκιτς σε αγώνα CrossFit – Βίντεο κατέγραψε τις τελευταίες του στιγμές στο νερό (Videos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter