Η… ζαριά της χρονιάς για την Τότεναμ: Με νίκη χαρίζει το πρωτάθλημα στη «μισητή» αντίπαλο, με ήττα μένει οριστικά εκτός Champions League

Πώς τα φέρνει η ζωή... Οι φίλοι της Τότεναμ αντιμετωπίζουν ένα ιδιαίτερο δίλημμα ενόψει του αποψινού (22:00) σπουδαίου ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι, το οποίο θα κρίνει εν πολλοίς το ποιος θα σηκώσει τη φετινή Premier League. Με νίκη επί της ομάδας του Γκουαρντιόλα, τα «Σπιρούνια» θα μείνουν ζωντανά στη μάχη για την 4η θέση που οδηγεί στο επόμενο Champions League αλλά… θα σερβίρουν στο «πιάτο» το πρωτάθλημα στη μισητή αντίπαλο από το βόρειο Λονδίνο, την Άρσεναλ.

Οι «Κανονιέρηδες» του Μικέλ Αρτέτα βρίσκονται έναν βαθμό πάνω από τη Σίτι -αλλά με ένα ματς περισσότερο- και περιμένουν γκέλα των «Πολιτών» για να «αγκαλιάσουν» το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 20 χρόνια, με μία αγωνιστική να απομένει. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν η Σίτι περάσει από την έδρα της Τότεναμ τότε θα πάρει εκείνη το προβάδισμα τίτλου, αφήνοντας παράλληλα οριστικά εκτός Champions League την ομάδα του Ποστέκογλου που απέχει 5 βαθμούς (με ένα ματς λιγότερο) από την 4η Άστον Βίλα. Αίμα κι άμμος…

Το ξέσπασμα Ποστέκογλου και ο… φανατικός Χάβερτζ

Όπως γίνεται αντιληπτό, το Τότεναμ – Σίτι αποτελεί ίσως το γεγονός της σεζόν στην Premier League και στην πρωτεύουσα. Φυσικά, οι φήμες και οι συζητήσεις για το… τι θα κάνει η Τότεναμ έφτασαν μέχρι τον ομογενή κόουτς, Άγγελο Ποστέκογλου, ο οποίος πάντως ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη.

«Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Καταλαβαίνω την αντιπαλότητα, ήμουν μέρος σε μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο ανάμεσα σε Σέλτικ και Ρέιντζερς. Αλλά δεν θα καταλάβω ποτέ όταν κάποιος θέλει να χάσει η ομάδα του. Τι θέλετε να κάνουμε αύριο; Δεν θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε; Εμείς θέλουμε να νικήσουμε».

«Δεν με απασχολεί το πώς θα αισθανθούν ορισμένοι», συμπλήρωσε ο 58χρονος προπονητής, σε μία δήλωση – καρφί προς τους φίλους της Τότεναμ.

Στην Άρσεναλ τα πράγματα είναι πιο απλά. Ο 24χρονος μέσος των «Κανονιέρηδων», Κάι Χάβερτζ, δεν «μέτρησε» τα της αντιπαλότητας μεταξύ των οπαδών των ομάδων του Λονδίνου, δηλώνοντας ξεκάθαρα: «Θα είμαι ο πιο φανατικός οπαδός της Τότεναμ την Τετάρτη, όλοι θα είμαστε».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, ήταν ξεκάθαρος: «Αν δεν νικήσουμε την Τότεναμ, δεν πρόκειται να κατακτήσουμε την Premier League, οπότε αυτό πρέπει να κάνουμε».

«Περίεργη νύχτα στο βόρειο Λονδίνο»

Καταλαβαίνει κανείς ότι η αποψινή νύχτα θα είναι περίεργη για τους φίλους της Τότεναμ, καθώς τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Στα social media αρκετοί έχουν εκφράσει ότι η ομάδα δεν… χρειάζεται να δώσει το πρωτάθλημα στην Άρσεναλ.

Το αμήχανο κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την κατάσταση στη βαθμολογία της Premier League και την πρωτιά της Άρσεναλ αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στον τομέα των εισιτηρίων. Σύμφωνα με ένα tweet, στο γήπεδο της Τότεναμ υπάρχουν… μπόλικες διαθέσιμες θέσεις.

«Εάν χρειάζεστε μια ένδειξη για το πώς αισθάνονται οι φίλοι της Τότεναμ για το ματς με τη Σίτι, ρίξτε μια ματιά. Θα είναι περίεργη νύχτα στο γήπεδο», επισημαίνεται σε σχετική ανάρτηση που παρουσιάζει τις… άδειες θέσεις στο γήπεδο των «Σπιρουνιών».

Απόψε (22:00 ΝοvaSports) θα μάθουμε εάν η Σίτι θα «σαλπάρει» για ακόμη ένα πρωτάθλημα, «γκρεμίζοντας» την Άρσεναλ από την κορυφή και τελειώνοντας οριστικά τις ελπίδες της Τότεναμ για τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League ή εάν οι «Κανονιέρηδες» πάρουν match ball για την επιστροφή στους τίτλους από την εποχή του Βενγκέρ και του μεγάλου Τιερί Ανρί. Όποιο από τα δύο σενάρια «γραφτεί» στον αγωνιστικό χώρο, το μόνο σίγουρο είναι πώς οι φίλοι της Τότεναμ θα έχουν ένα «κόμπο» στο στομάχι μετά το τέλος του ματς…

Η βαθμολογία της Premier League

Η τελευταία αγωνιστική (19/5)

Άρσεναλ – Έβερτον

Σίτι – Γουέστ Χαμ

Λίβερπουλ – Γουλβς

Σέφιλντ – Τότεναμ

Μπρέντφορντ – Νιούκαστλ

Κρίσταλ Πάλας – Άστον Βίλα

Μπέρνλι – Νότιγχαμ Φόρεστ

Τσέλσι – Μπόρνμουθ