Η χρυσή παράγκα της Μενδώνη – Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville

Η χρυσή παράγκα της Μενδώνη – Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville
Αποκάλυψη. Αναθέσεις από την πίσω πόρτα που ταΐζουν ημετέρους με δημόσιο χρήμα €200.000 πληρώσαμε το περίπτερο στη ΔΕΘ
Κόλπα με κατατμήσεις έργου, υπερκοστολογήσεις, εταιρείες με συσχετιζόμενα πρόσωπα και ενδείξεις προσυνεννόησης
—————
Εκλογές και επόμενη μέρα. Διόρθωση ή αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ. Οι συμμαχίες με στόχο την επιστροφή σε κυβερνητική τροχιά και οι απαιτήσεις για έλεγχο και πολυσυλλεκτικότητα. Ποιον επιλέγουν για αντίπαλο οι βουλευτές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
—————
Νέα Δημοκρατία. Συνεχές πριόνισμα Κυριάκου από Καραμανλή και Σαμαρά. Βαθαίνουν η γκρίνια και η απογοήτευση στο «γαλάζιο» στρατόπεδο. Πώς γκριζάρει η ατζέντα στα ελληνοτουρκικά
—————
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Η πρόταση για σύσταση προανακριτικής για τα Τέμπη
—————
Ανήλικοι παραβάτες. Οι αυστηρές ποινές φέρνουν ακόμη πιο πολλή βία
—————
Εθνική ομάδα. Η θλίψη για τον Μπάλντοκ και το έπος του Γουέμπλεϊ
—————
«Τείχος» για την ελευθεροτυπία. Επιχείρηση διαγραφής της δημοσιογραφίας
—————
Διασπάσεις. Μεσσιανισμός, μίση, πάθη και παθήματα στην Αριστερά
—————
Νοσοκομεία. Ο Άδωνης μαλώνει με την Αγαπηδάκη και το ΕΣΥ δεν έχει ούτε βαμβάκι
—————
Επί ποδός οι κάτοικοι. Μοντέλο Σκουριών στη Χίο

O ηθοποιός Ερρίκος Λίτσης στο Docville

Ο γνωστός ηθοποιός Ερρίκος Λίτσης μιλάει στον Αντώνη Μποσκοΐτη για την Αριστερά, την εβραϊκή καταγωγή του, τον πόλεμο στη Γάζα αλλά και την πορεία του στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Το βραβείο Νόμπελ στην Χαν Γκανγκ. Ο Γιώργος ‘Ίκαρος Μπαμπασάκης δηλώνει φαν της νοτιοκορεάτισσας συγγραφέως που απέσπασε το φετινό Νόμπελ Λογοτεχνίας και αναφέρει τους σημαντικότερους σταθμούς στην ξεχωριστή διαδρομή της.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ο «Δόκτωρ Ζιβάγκο» του Μπορίς Παστερνάκ, χρησιμοποιήθηκε ως ψυχροπολεμικό εργαλείο προπαγάνδας. Η Έμυ Ντούρου γράφει για την σκοτεινή ιστορία και τα παιχνίδια κατασκόπων που συνδέθηκαν με το έργο του Ρώσου συγγραφέα.

Λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα του «Γυάλινου Κόσμου» η ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη αναφέρει στην Ειρήνη Δρίβα τους λόγους που την συγκινεί το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς και μας συστήνει τη δική της Αμάντα.

Στον δρόμο του Μίμη Πλέσσα. Ο Στέφανος Κορκολής, η Έλλη Ρουμπέν και ο Γιώργος Χαρωνίτης φωτίζουν το έργο και την προσωπικότητα του σπουδαίου συνθέτη. Το αφιέρωμα επιμελείται ο Αντώνης Μποσκοΐτης.

Από τα πιο αξιολάτρευτα animation των τελευταίων ετών είναι το «Ατίθασο ρομπότ» της Dream Works που βγαίνει αυτή τη βδομάδα στις ελληνικές αίθουσες και αναμένεται να σας κλέψει την καρδιά. Στην κριτική του φιλμ ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

Μη σκαλίζεις τη στάχτη να ξανάβρεις φωτιά. Η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Χρόνη Μίσσιου «…καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» καθηλώνει τους νεαρούς θεατές και ο θεατρικός κριτικός Ηρακλής Λογοθέτης μας εξηγεί τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Όταν ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι διασκεύασε τον «Κομφορμίστα» του Αλμπέρτο Μοράβια κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση. Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης αναφέρει την ιστορία που βρίσκεται πίσω από την εμβληματική ταινία του κορυφαίου Ιταλού σκηνοθέτη.

Τα Χανιά υποδέχονται το κινηματογραφικό καμάρι τους. Το 12ο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Χανίων βρίσκεται προ των πυλών και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα της μεγάλης γιορτής.

Όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί και του χρόνου η «Ορέστεια» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Τερζόπουλου, μετά την τεράστια επιτυχία του φετινού καλοκαιριού. Γράφει η Κατερίνα Αγγελιδάκη.

Η «Λαϊκή Απογευματινή» του Βαγγέλη Κορακάκη με τη Βερόνικα Δαβάκη δίνει το φιλί της ζωής στο λαϊκό τραγούδι. Για το νέο CD του γνωστού λαϊκού συνθέτη και στιχουργού γράφει ο Αντώνης Μποσκοΐτης.

Διαβάστε επίσης

Καρυστιανού στη συναυλία για τα Τέμπη: «Αυτό που σκότωσε τα παιδιά μας παραμένει ελεύθερο» (Video) 

Νόμπελ ανοησίας 

Ο Φοίβος Δεληβοριάς έγραψε τραγούδι και το αφιέρωσε στους γονείς των θυμάτων των Τεμπών – Ανατριχίλα στο Καλλιμάρμαρο (Video) 

Το χρυσό περίπτερο της Μενδώνη στη ΔΕΘ – Αυτή την Κυριακή στο Documento 

Τέμπη: Τα συγκλονιστικά μηνύματα της συναυλίας- «Τι θα έλεγαν αν στο τρένο ήταν τα παιδιά τους; – Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» (Photos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter