Για πρώτη φορά, η πρόεδρος της επιτροπής «Πόθεν Έσχες» έκανε δημόσια δήλωση για τη χθεσινή απόφαση της επιτροπής, όσον αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, χαρακτηρίζοντας ανακριβή τα δημοσιεύματα που ήθελαν την επιτροπή να «απαλλάσσει» τον πρόεδρο της ΝΔ.
Η πρόεδρος της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» Τασία Χριστοδουλοπούλου δημοσιοποίησε ότι η απόφαση της Επιτροπής που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία και για τις δύο υποθέσεις είναι η εξής: «οι ερευνώμενοι να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία. Ώστε τα μέλη της Επιτροπής να διαμορφώσουν εδραία πεποίθηση για την ουσία της υπόθεσης πριν οδηγηθούν στην τελική κρίση».
Όπως αναφέρει, η δήλωσή της έρχεται προς αποκατάσταση της έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών και συμπληρώνει «συνήλθε χθες 14/6.2017, σε συνεδρίαση, η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες», έχοντας στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ άλλων, υπόθεση του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και υπόθεση του Προέδρου της ΝΔ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη».
«Στους κανόνες δεοντολογίας της Επιτροπής, τους οποίους τηρώ ευλαβικά, όπως και η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής, περιλαμβάνεται και ο κανόνας της “μυστικότητας” της διαδικασίας, αφού οι υποθέσεις που ερευνώ υπάγονται στο σκληρό πυρήνα του προσωπικού απορρήτου», αναφέρει η πρόεδρος της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» και υπογραμμίζει: «Δεν επιδίδομαι σε διαρροές, ούτε κοινοποιώντας την ημερήσια διάταξη πριν από την κάθε συνεδρίαση, ούτε, πολύ περισσότερο, κοινοποιώντας το αποτέλεσμα ή ερμηνεία του αποτελέσματος, όταν οι υποθέσεις που εξετάζονται δεν οδηγούν σε τελική κρίση, όπως έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση με τις δύο παραπάνω αναφερθείσες υποθέσεις».
Όπως εξηγεί για τη στάση της η κ. Χριστοδουλοπούλου, «επειδή κατεγράφησαν δημοσιεύματα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με βάση τα οποία ανακριβώς αναφέρονται, ως αποτέλεσμα της κρίσης της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες», υποκειμενικές απόψεις, είμαι υποχρεωμένη να δημοσιοποιήσω ότι η απόφαση της Επιτροπής που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία και για τις δύο υποθέσεις, είναι η κάτωθι: «οι ερευνώμενοι να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία, ώστε τα μέλη της Επιτροπής να διαμορφώσουν εδραία πεποίθηση για την ουσία της υπόθεσης, πριν οδηγηθούν στην τελική κρίση».
«Αυτά, και μόνο αυτά, για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών», καταλήγει.