Η Ξένη Δημητρίου βάζει στη θέση του τον Σαλάτα

Η Ξένη Δημητρίου βάζει στη θέση του τον Σαλάτα

Με εξώδικο βάζει στη θέση του τον πρόεδρο Εφετών Αθηνών, Νίκο Σαλάτα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επί τιμή, Ξένη Δημητρίου, με αφορμή τις απόλυτες ανακρίβειες που είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του με αφορμή τη δίωξη της Ελένης Τουλουπάκη.

Η Ξένη Δημητρίου, που είναι γνωστό ότι είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, ευγενής και υπομονετική αναγκάστηκε μετά από τις στοχοποιημένες ανακρίβειες του κ. Σαλάτα σε βάρος της, να του αποστείλει εξώδικο κάνοντας λόγο για προσπάθεια κατασυκοφάντησης και σπίλωσής της. Παράλληλα, ζητά από τον κ. Σαλάτα να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα ισχυρίστηκε, σε συνέντευξή του στο Θεμα FM.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει στο εξώδικο της πως ο κ. Σαλάτας ισχυρίστηκε αναπόδεικτα ότι ως προς τον διορισμό της κ. Τουλουπάκη ήταν, από κοινού με την κ. Θάνου, πρωταγωνίστρια, ότι για τον ρόλο της αυτό έχει μεγάλες ευθύνες και πρέπει να ελεγχθεί γι’ αυτόν. 

Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζει η κ. Ξένη Δημητρίου, η μοναδική όμως αλήθεια είναι ότι η κυρία Τουλουπάκη επελέγη από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών με ψήφους δέκα  υπέρ έναντι μίας κατά.  Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι στις συνεδριάσεις του ΑΔΣ ψηφίζει προτελευταία ενώ στην προκειμένη συνεδρίαση του ΑΔΣ δεν ήταν εκείνη η εισηγήτρια, όπως και σε όλες τις συνεδρίες αυτού.

Τι είχε ισχυριστεί ο Νίκος Σαλάτας

Σε συνέντευξή του στο Θέμα FM είχε πει: «Αν θέλουμε αυτοκάθαρση πρέπει να ελεγχθούν και οι πρωταγωνιστές. Η κυρία Τουλουπάκη δεν είναι πρωταγωνιστής… Υπάρχουν αυτές οι υποψίες για επικοινωνία Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη. Θέλω να σας πω ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν είχε τη δυνατότητα να ορίσει την κυρία Τουλουπάκη εισαγγελέα Διαφθοράς. Την όρισαν άλλοι. Επομένως διευρύνεται η επέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική. Αυτό μας πληγώνει εμάς. Μας πληγώνει όταν η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη. Το Σύνταγμα, η πολιτεία και ο λαός μας θέλει ανεξάρτητους. Νομίζω ότι στην υπόθεση αυτή η ανεξαρτησία μας δεν προφυλάχθηκε. Έτσι φαίνεται. Υπήρξε επικοινωνία της εκτελεστικής εξουσίας και της ηγεσίας της δικαστικής εξουσίας».

Documento Newsletter