Η Βρετανία εξέδωσε 41.000 βίζες για Ουκρανούς πολίτες

Η Βρετανία εξέδωσε 41.000 βίζες για Ουκρανούς πολίτες

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εξέδωσε 41.000 βίζες για Ουκρανούς πολίτες στο πλαίσιο προγραμμάτων που στόχο έχουν να την υποδοχή προσφύγων στους κόλπους της βρετανικής κοινωνίας.

Τον περασμένο μήνα οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν τη δημιουργία δύο παροραμάτων για την παροχή βοήθειας σε Ουκρανούς πολίτες. Το πρώτο αναφέρεται σε όσους έχουν ήδη συγγενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το δεύτερο επιτραπεί σε πρόσφυγες που προσπαθούν  να φιλοξενηθούν από Βρετανούς που τους προσφέρουν κατάλυμα.

Σύμφωνα επίσημες καταγραφεί σχεδόν 80.000 αιτήσεις. Οι 36.300 που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του «οικογενειακού» προγράμματος, που αφορά Ουκρανούς με συγγενείς στην Αγγλία, εκδόθηκαν 28.500 βίζες και έγιναν δεκτοί 10.800 άνθρωποι.

Για το πρόγραμμα «Σπίτια για την Ουκρανία», εκδόθηκαν μόλις 12.500 από 43.600 αιτήσεις. Έως την Τρίτη, μόλις 1.200 πρόσφυγες είχαν φθάσει στη Βρετανία με βάση το πρόγραμμα αυτό, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση πρόκειται για τη μεγαλύτερη και ταχύτερη διαδικασία που αφορά στην υποδοχή προσφύγων στην ιστορία της χώρας.

Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ δήλωσε μιλώντας στο ΒΒC ότι οι έλεγχοι ασφάλειας δεν αποτελούν πρόβλημα αλλά ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι αυτοί που φθάνουν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα που τους δίνουν το δικαίωμα να εργαστούν και να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι είναι προστατευμένοι και στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε η υπουργός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter