Η Βούλτεψη απαντά στον Μπογδάνο: «Συνήθης συνομιλία» το τηλεφώνημα με παράγοντα του πακιστανικού συλλόγου

Η Βούλτεψη απαντά στον Μπογδάνο: «Συνήθης συνομιλία» το τηλεφώνημα με παράγοντα του πακιστανικού συλλόγου

Ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο  – κινούμενο στον ακροδεξιό χώρο – στο οποίο η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη συνομιλεί με μέλος του πακιστανικού Συλλόγου «Ασιάνα» προκάλεσε την άμεση αντίδραση της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η Σοφία Βούλτεψη κάνει λόγο για «άθλια εκστρατεία κατασυκοφάντησής […]στο πλαίσιο ενός ακροδεξιού εμφύλιου πολέμου μέχρις εσχάτων και μιας ανελέητης μάχης επικράτησης και επηρεασμού του ακροδεξιού ακροατηρίου».

Η υφυπουργός μάλιστα στην απάντησή της συμπληρώνει: «Ειδικά ο κ. Μπογδάνος, που νομίζει ότι «έβγαλε λαβράκι» από μια συνήθη συνομιλία – χρησιμοποιώντας μάλιστα αυτά που λέει ο ένας μόνο συνομιλητής και χωρίς να γνωρίζει την απάντηση – εξάγοντας δικά του αυθαίρετα συμπεράσματα, που αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας του, να γνωρίζει πως το ψέμα και η διαστροφή έχουν κοντά ποδάρια.»

Η συνομιλία της υφυπουργού γίνεται ζωντανά, κατά τη διάρκεια ζωντανής διαδικτυακής εκπομπής του πακιστανικού συλλόγου «Ασιάνα», την οποία παρουσιάζουν ο Τζαμίλ Σαγιάντ, γνωστός για τη δράση του κοντά στην Πακιστανική πρεσβεία, μέσω του συλλόγου Ασιάνα, μαζί με άλλο πρόσωπο του συλλόγου. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, χτυπά το τηλέφωνο του Σαγιάντ και οι δύο παρουσιαστές ενημερώνουν ότι στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται η υφυπουργός, η οποία προφανώς δε γνωρίζει ότι βρίσκεται στον αέρα.

Η συνομιλία γίνεται ενώ η Ελλάδα έχει εκδηλώσει την ανάγκη για μετάκληση δεκάδων χιλιάδων εποχικών εργατών από τρίτες χώρες, προκειμένου να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα εργατικών χεριών στον πρωτογενή τομέα, στις κατασκευές και στις υπηρεσίες, ιδίως στην εστίαση και στον τουρισμό. Τον Δεκέμβριο του 2023, ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού του Πακιστάν για θέματα Εργασίας, Ζαχουάντ Σοχράμ, μιλούσε για συζητήσεις με την Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για την απασχόληση 500.000 Πακιστανών ειδικευμένων εργαζόμενων στις κατασκευές, ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση διέψευσαν ότι υπήρξε συμφωνία.

Η απάντηση της Σοφίας Βούλτεψη:

Εδώ και μερικές ώρες έχει στηθεί ένας μηχανισμός παραπληροφόρησης, μια άθλια εκστρατεία κατασυκοφάντησής μου, καθώς και στελεχών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στο πλαίσιο ενός ακροδεξιού εμφύλιου πολέμου μέχρις εσχάτων και μιας ανελέητης μάχης επικράτησης και επηρεασμού του ακροδεξιού ακροατηρίου.

Ενημερώνω ότι το υπουργείο Μετανάστευσης συνομιλεί εδώ και πολλά χρόνια θεσμικά με όλες τις κοινότητες και τους/τις προέδρους τους, οι οποίοι/οποίες μεταφέρουν τα αιτήματα και τα προβλήματα των ανθρώπων που εκπροσωπούν και που νομίμως διαμένουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Πρόκειται για αιτήματα και προβλήματα σχετιζόμενα κυρίως με τη νόμιμη μετανάστευση, την εργασία, το εργασιακό τράφικινγκ, τις οικογενειακές επανενώσεις.

Οι επικοινωνίες διεξάγονται πάντα στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, με καλή πίστη και με γνώμονα την κοινωνική ειρήνη. Η δουλειά μας είναι να ακούμε όλους, να παραλαμβάνουμε τα αιτήματα, να εξηγούμε και να βάζουμε τα όρια. Όσοι νομίζουν ότι θα εξασφαλίσουν ένα κομμάτι ακροδεξιάς πίτας, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις και εμπλέκοντας νόμιμους θεσμικούς φορείς, αλλά και εργαζομένους και ιδιώτες που ουδεμία σχέση έχουν, θα υποχρεωθούν να αποδείξουν τα λεγόμενά τους.

Ειδικά ο κ. Μπογδάνος, που νομίζει ότι «έβγαλε λαβράκι» από μια συνήθη συνομιλία – χρησιμοποιώντας μάλιστα αυτά που λέει ο ένας μόνο συνομιλητής και χωρίς να γνωρίζει την απάντηση – εξάγοντας δικά του αυθαίρετα συμπεράσματα, που αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας του, να γνωρίζει πως το ψέμα και η διαστροφή έχουν κοντά ποδάρια.

Αυτοί που θέλουν να κάνουν τα καλά παιδιά, να εξασφαλίσουν θέσεις στα ψηφοδέλτια των ακροδεξιών κομμάτων και να εξυπηρετήσουν τους ιδιοτελείς σκοπούς τους με ψεύδη και συκοφαντίες, να γνωρίζουν ότι στο τέλος της ημέρας θα είναι ο λόγος τους και ο λόγος μου.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος παίζει παιχνίδια κατά της δημοσιογραφίας και υπέρ του Φλώρου;

ΣΥΡΙΖΑ: Επίκαιρη Επερώτηση στη Βουλή για την κατάρρευση του ΕΣΥ – «Ας έρθουν στη Βουλή να αναλάβουν τις ευθύνες τους», λέει ο Παππάς

Βίος και πολυτέλεια του σερ Πιτσιλή

Οι πρωταγωνιστές της απάτης-καρουζέλ και οι στενοί δεσμοί με την κυβέρνηση

Χανιά: Συναγερμός για κρούσμα νορβηγικής ψώρας σε σχολείο – Mεταδίδεται εύκολα, έχει έντονα συμπτώματα (Video)

Μεγαλώνει το χάσμα στη ΝΔ – «Να μη θεωρηθεί δεδομένη η ψήφος μου ούτε για ΠτΔ», λέει ο Βλάχος

Κλείνει ξανά το ΟΑΚΑ – Εργασίες το καλοκαίρι για τις στέγες Καλατράβα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter