Η τουρκική εφημερίδα Sabah ανέφερε ότι 200 Τούρκοι πράκτορες της MIT συνέλαβαν 15 πράκτορες της ισραηλινής Μοσάντ.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ισραηλινό δίκτυο πρακτόρων πραγματοποιούσε επιχειρήσεις κατά των αντιπάλων του Ισραήλ και ξένων φοιτητών, όπως οι Παλαιστίνιοι, που βρίσκονταν σε Τουρκικό έδαφος.
Το ισραηλινό δίκτυο απαρτιζόταν από πέντε διαφορετικά κελιά των τριών ατόμων και παρακολουθούνταν από τους Τούρκους εδώ και χρόνια. Η επιχείρηση σύλληψης πραγματοποιήθηκε από την αντιτρομοκρατική σε μία μυστική επιχείρηση που έλαβε χώρα στις 7 Οκτωβρίου σε τέσσερις διαφορετικές επαρχίες.
Η ισραηλινή πλευρά μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει ότι οι συλληφθέντες ανήκαν στην Μοσάντ.
Βέβαια, οι συλλήψεις δεν έρχονται σε κενό χρόνο. Οι Τουρκικές και Ιρανικές σχέσεις βελτιώνονται, ενόσω οι Τουρκο-ισραηλινές δυσχεραίνουν. Το Ισραήλ επιλέγοντας να διευρύνει τις σχέσεις του με την Ελλάδα, διεύρυνε το χάσμα με την Τουρκία. Η τελευταία επιχείρησε επανειλημμένως να κανονικοποιήσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, πραγματοποιώντας συναντήσεις σε επίπεδο Υπηρεσιών Πληροφοριών ή δελεάζοντας το Ισραήλ με διάφορα δυνητικά πακέτα συμφωνιών. Όμως η στάση του Ερντογάν στο Παλαιστινιακό και ο συνολικός τουρκικός αναθεωρητισμός κρατούν τις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις τον πάγο. Εάν μάλιστα το Ισραήλ επιβεβαιώσει τις εν λόγω συλλήψεις τότε θα πρόκειται για μία νέα κατρακύλα στις εκατέρωθεν διμερείς σχέσεις.