Η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις του PKK – «Επιχειρήσεις κατά 32 στόχων σε Ιράκ και Συρία»

(AP Photo)

Αντίποινα από την Τουρκία μετά την επίθεση σε αεροπορική βιομηχανία στην Άγκυρα. Η κυβέρνηση Ερντογάν φαίνεται ότι έχει βάλει στο στόχαστρο το PKK, «δείχνοντας» τo για την επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 5 ανθρώπους. Τα ξημερώματα της Πέμπτης ανακοινώθηκε ότι βομβαρδίστηκαν «32 στόχοι» – θέσεις του PKK και των συμμάχων του στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.

«Όπως επιτρέπει το δικαίωμά μας στη νόμιμη άμυνα που προβλέπεται στο άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, διεξήχθη αεροπορική επιχείρηση εναντίον τρομοκρατικών στόχων στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία (…) και συνολικά 32 στόχοι που ανήκαν στους τρομοκράτες καταστράφηκαν με επιτυχία», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας «οι αεροπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονται».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια δήλωσε την Τετάρτη πως οι δράστες της επίθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα είναι «πολύ πιθανό» να ήταν μέλη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Τζεβντέτ Γιλμάζ, τα πέντε θύματα της επίθεσης ήταν τέσσερις εργαζόμενοι της τουρκικής βιομηχανίας του αμυντικού τομέα TUSAS και αυτοκινητιστής ταξί.

Οι δράστες —άνδρας και γυναίκα-, «εξουδετερώθηκαν», κατά τον υπουργό Εσωτερικών Γερλίκαγια. Ακόμη 22 άνθρωποι, ανάμεσά τους επτά μέλη των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας, τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον κ. Γερλίκαγια.

Ποια είναι η αεροπορική εταιρεία TUSAS

Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, στην περιοχή Καχραμανκαζάν στα περίχωρα της Άγκυρας.

Η κρατική εταιρεία TUSAS αποτελεί την «καρδιά» της τουρκικής αμυντικής και αεροπορικής βιομηχανίας, όπου παράγονται μεταξύ άλλων τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ANKA και Aksungur, τα επιθετικά ελικόπτερα Atak, τα ελικόπτερα γενικής χρήσης Gökbey, τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürkuş, τα ελαφρά μαχητικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürjet και βρίσκεται υπό ανάπτυξη το τουρκικής κατασκευής μαχητικό 5ης γενιάς ΚΑΑΝ.

Διαβάστε επίσης

Το μητρώο Αυγενάκη κατάπιε 1.022 ποδοσφαιρικά σωματεία

Νέες ταινίες: Μια αυστηρώς ακατάλληλη και απρόβλεπτη «Σταχτοπούτα»

Ετικέτες