Η Τουρκία απαγορεύει την πρόσβαση στο Instagram

Με απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνολογιών Πληροφορικής της τουρκικής κυβέρνησης διεκόπη από σήμερα 2 Αυγούστου η πρόσβαση από την Τουρκία στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

Επισήμως δεν δόθηκε κάποια εξήγηση. Ωστόσο ορισμένα μέσα ενημέρωσης και πολλοί χρήστες στην έτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ ,αναφέρουν το γεγονός ότι το Instagram δεν επιτρέπει τις αναρτήσεις για τη δολοφονία του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε.

Με ανάρτησή του την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, είχε κατηγορήσει το Instagram επειδή «έκοβε» τις αναρτήσεις για τη δολοφονία Χανίγιε.

Στην ανάρτησή του, ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Καταδικάζω επίσης έντονα την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram, η οποία εμποδίζει ενεργά τους ανθρώπους να αναρτούν μηνύματα συλλυπητηρίων για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Χανίγιε, χωρίς να επικαλείται κάποια παραβίαση της πολιτικής της. Αυτό είναι λογοκρισία, καθαρά και απλά. Θα υπερασπιστούμε την ελευθερία του λόγου απέναντι σε αυτές τις πλατφόρμες που έχουν δείξει πολλές φορές ότι βρίσκονται κυρίως στην υπηρεσία του παγκόσμιου εκμεταλλευτικού συστήματος αδικίας».

Διαβάστε επίσης:

«Βράζει» η Μέση Ανατολή: Σε κλίμα ανησυχίας η ταφή Χανίγιε στο Κατάρ – «Ημέρα οργής» από τη Χαμάς, αντίποινα ετοιμάζει το Ιράν

Ο Μητσοτάκης παίζει με τη φωτιά: Φόβοι για πιθανές επιθέσεις αντιποίνων σε ισραηλινούς στόχους στην Ελλάδα

Έρευνα: Η τακτική λήψη ασπιρίνης μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου

Μετά το ΕΣΥ ο Αδωνης θερίζει θύελλες και στη ΝΔ – Οι αυταρχικές πρωτοβουλίες για τους ιδιώτες γιατρούς προκαλούν εσωκομματικό «εμφύλιο»

Οι ωραίοι έχουν χρέη

Η ελληνική αποστολή αποθέωσε τον «ασημένιο» Απόστολο Χρήστου στο Ολυμπιακό Χωριό (Videos)

Καιρός: Ανεβαίνει ο υδράργυρος – Επιστρέφουν τα «40άρια»

Έφτασαν στις ΗΠΑ οι κρατούμενοι που ανταλλάχθηκαν με τη Ρωσία – Τους υποδέχθηκαν Μπάιντεν και Χάρις (Photos)

Σάρον Στόουν: Με μαυρισμένο μάτι στις διακοπές της στην Τουρκία – «Αυτό το ταξίδι ήταν σκληρό»

Ετικέτες