Η ισχύς ενός καθεστώτος είναι συνάρτηση της αντοχής του μέσα στον χρόνο και η αντοχή του εξαρτάται από την επιτυχία του ιδεολογικού και «ηθικού» μασκαρέματος των «εγκλημάτων» του.
Αυτή όμως είναι η μισή δουλειά, γιατί παράλληλα είναι αναγκαίο – με βίαιο τρόπο– ένα καθεστώς να κατασυκοφαντεί (με τη δύναμη της παραπληροφόρησης που του παρέχουν αζημίως οι προπαγανδιστικές ντουντούκες) κάθε αντίδραση και επιχείρημα των αντιπάλων του.
Οι αντίθετες φωνές κατηγορούνται συλλήβδην ότι ναρκοθετούν την οικονομία, είναι εχθροί της δημοκρατίας, αποτελούν θανατηφόρα τοξικότητα για τον δημόσιο διάλογο, μολύνουν με χυδαιότητα τον πολιτικό πολιτισμό και είναι επιζήμιες για τα εθνικά συμφέροντα.
Το καθεστώς Μητσοτάκη έχει στηρίξει την ισχύ του ακριβώς σε αυτό το θεώρημα, ανάγοντας την επιτυχημένη παραδοσιακή πρακτική σε σύγχρονη επιστημονική μέθοδο.
Χιλιάδες τα παραδείγματα που καθημερινά εμπλουτίζονται με νέα «εγκλήματα», με τελευταίο το ανοσιούργημα του Αδωνη Γεωργιάδη αναφορικά με τη 16ωρη απασχόληση των εργαζομένων.
Είπε ο υπουργός Εργασίας: «Θεσπίζουμε τη δυνατότητα ενός εργαζόμενου να δουλεύει δύο οκτάωρα σε δύο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι αυτό απολύτως νόμιμο», συμπληρώνοντας μάλιστα (εις επίρρωση της νομιμότητας) ότι «αν το επιθυμεί, ναι, δική του είναι η απόφαση, όχι δική μου, από δω και μπρος θα του το επιτρέπουμε, σήμερα δεν γίνεται».
Νομιμοποιείται η μεσαιωνική δουλοπαροικία και όλα είναι καλώς καμωμένα, όπως θεσμοθετεί το καθεστώς Μητσοτάκη τον «δόκιμο εργαζόμενο», που έπειτα από έξι μήνες και εάν «δεν τα βρουν με την επιχείρηση, θα λύνεται η σύμβασή του αζημίως».
Πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας το 16ωρο ανήρτησε στα social media ένα σκίτσο το οποίο γράφει: «Το 16ωρο απελευθερώνει», παραπέμποντας ευθέως στην ανατριχιαστική ταμπέλα που αντίκριζαν οι Εβραίοι που περνούσαν τις πύλες των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης: «Η εργασία απελευθερώνει».
Η ατυχής και εντελώς λάθος ανάρτηση προκάλεσε τη μήνη του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος σημείωσε ότι «ο καθένας θα αξίωνε σεβασμό στο Ολοκαύτωμα», ότι «διασπείρει ψευδείς ειδήσεις» και μίλησε για «ακραία χυδαιότητα».
Ομως ο κ. Μαρινάκης δεν μας είπε αν αξιώνει τον ίδιο έστω σεβασμό και από τον φασίστα υπουργό Εργασίας Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν και δημόσια έχει αμφισβητήσει το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τη ναζιστική Γερμανία.
Δεν μας είπε πού ακριβώς βρίσκεται η διασπορά ψευδών ειδήσεων αναφορικά με τη 16ωρη εργασία, ότι δεν είναι υποχρεωτικά επιβαλλόμενη (ακόμη).
Δεν μας είπε αν η δική του (του ίδιου του Παύλου Μαρινάκη) ανάρτηση στο Twitter το 2012 «Τσίπρα, αν ζούσαμε στον Εμφύλιο, από εμένα θα πήγαινες» αποτελεί ακραία χυδαιότητα και επαναφέρει τον εμφυλιοπολεμικό διχασμό.
Η «ευημερία για όλους» που προπαγανδίζουν τα καθεστώτα είναι η τοξικότητα της αταξικότητας.