Η τοποθέτηση προϊόντος πίσω από την… ανοσία των αστυνομικών του Σκέρτσου

Για τον στενότατο συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει να προωθήσει τις μύχιες αντιδραστικές απόψεις του πρωθυπουργού. Το έκανε με το «πολυτελές σύστημα υγείας» προ δύο εβδομάδων, όπως το κάνει κάθε φορά που η κυβέρνηση το έχει ανάγκη, από την ώρα που ανέλαβε «ειδικός επί της πανδημίας». Όμως αυτή τη φορά, οι αντιεπιστημονικές του αναφορές για τους αστυνομικούς και την έκθεσή τους στον κορονοϊού είχαν και επιχειρηματικές προεκτάσεις.

Με την αρχική του δήλωση περί αστυνομικών που δεν συμμετέχουν στην αλυσίδα διάδοσης του κορονοϊού, ο Άκης Σκέρτσος κατάφερε την περασμένη Παρασκευή να βρεθεί στις κεφαλίδες της επικαιρότητας επί τρεις ημέρες, αναλαμβάνοντας το ξέπλυμα της κυβερνητικής αδυναμίας ορθολογικής προώθησης του εμβολιαστικού προγράμματος, και κλείνοντας το μάτι στα αντιδραστικά ακροατήρια της Νέας Δημοκρατίας που διψούν για αντιεπιστημονικές δικαιολογίες για τον μη εμβολιασμό τους.

Έτσι, την αρχική δήλωση του υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου για την… ανοσία των αστυνομικών στον κορονοϊό, διαδέχθηκε μία ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα με την οποία κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τα παπαγαλάκια του για διαστρέβλωση των δηλώσεών του. Ανάρτηση την οποία μάλιστα χρειάστηκε να αναδιατυπώσει επανειλημμένως μετά τη δημοσίευσή της, δείγμα της έντονης αγωνίας του.

Μετά και από την συνήθη για τον ίδιο επωδό της διαστρέβλωσης των δηλώσεών του, επανήλθε την Κυριακή, επικαλούμενος δημοσιεύσεις των New York Times και του BBC για να επιμείνει στις αναφορές της Παρασκευής και να δικαιολογήσει το «χάιδεμα» της κυβέρνησης σε σώματα ασφαλείας και άλλα προνομιακά της ακροατήρια. Την Δευτέρα, μέχρι το μεσημέρι τουλάχιστον, ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει εμφανιστεί να συνεχίζει το γαϊτανάκι

Οι δηλώσεις του μπορεί να προκάλεσαν τις αντιδράσεις και τον χλευασμό πολιτών και αντιπολίτευσης, όμως υπάρχει μία αναφορά του στην αρχική δήλωσή του που προκύπτει αποκαλυπτική. «Οι ένστολοι των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση. Αν ένα ποσοστό αυτών τεθεί σε αναστολή δεν αναπληρώνεται εύκολα», αναφορά που παραπέμπει στις πρακτικές που εφαρμόστηκαν στο σύστημα υγείας, όπου η αναστολή ανεμβολίαστων υγειονομικών προκύπτει χρυσοφόρα για τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ουσιαστικά, ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει μία «ευκαιρία» της αγοράς, και πιθανότατα μία ανάγκη «θεσμικής παρέμβασης» στο εγγύς μέλλον. Μήπως εάν υπήρχε η δυνατότητα να αναλάβουν ιδιώτες να καλύψουν ενδεχόμενα κενά από αναστολές ανεμβολίαστων αστυνομικών θα ήταν μια κάποια λύσις;