Η τεχνολογική… καθυστέρηση έσωσε την Ελλάδα από το διεθνές blackout

Η τεχνολογική… καθυστέρηση έσωσε την Ελλάδα από το διεθνές blackout

Ολοι οι ειδικοί πληροφορικής συνιστούν ότι για λόγους ασφαλείας οι αναβαθμίσεις λογισμικού πρέπει να γίνονται άμεσα. Αλλά αυτή τη φορά έπεσαν έξω, επειδή η αναβάθμιση του CrowdStrike για συστήματα Microsoft υπήρξε καταστροφική και προκάλεσε παγκόσμιο χάος.

Αλλά στην Ελλάδα (τη 2.0 όπως την έλεγαν) πέρα βρέχει. Μικρά φαίνεται να είναι τα προβλήματα σε σχέση με τις προηγμένες χώρες επειδή ο… αραμπάς καλά κρατεί.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου είπε ότι «στην Ελλάδα είναι πολύ μεμονωμένα τα προβλήματα. Τα συστήματα στη χώρα μας δεν επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό γιατί η αναβάθμιση του επίμαχου λογισμικού θα γινόταν αργότερα».

Πότε αργότερα, δεν εξήγησε, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι οι αναβαθμίσεις ή γίνονται αυτόματα, όπως έγινε σχεδόν παντού, ή γίνονται όταν κάποιος κάποτε ξυπνήσει.

Επίσης δεν είπε, αλλά είναι κοινό μυστικό, ότι μεγάλο μέρος του λογισμικού τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα είναι απαρχαιωμένο, όσο κι αν μερικές φορές καμουφλάρεται με νέες ιστοσελίδες.

Η μοιραία αναβάθμιση αφορούσε σύγχρονο λογισμικό, οπότε η τεχνολογική καθυστέρηση έσωσε τη χώρα.

Γ.Μπ.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο blackout: Η πρώτη δήλωση του CEO της Microsoft

Παγκόσμιο blackout: Πώς «εξαφανίστηκαν» οι πτήσεις από τον ουρανό των ΗΠΑ – Το viral timelapse

Παγκόσμιο blackout: Μια «ζωηρή υπενθύμιση» του πόσο εξαρτημένος είναι ο κόσμος από την τεχνολογία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter