H «Ταράτσα του Φοίβου» επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για να γιορτάσει το αθηναϊκό αστικό καλοκαίρι

H «Ταράτσα του Φοίβου» επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για να γιορτάσει το αθηναϊκό αστικό καλοκαίρι

Με θέα τον Λυκαβηττό και το αεράκι να αντιστέκεται σ΄ ένα καλοκαίρι που προμηνύεται από τα θερμότερα των τελευταίων ετών, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των παραστάσεων της «Ταράτσας του Φοίβου» στις 29 Μαΐου, ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μάς κάλεσαν στο Άλσος για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από ό,τι θα παρακολουθήσουμε στο φετινό πρόγραμμα.

Ένα «αναψυκτήριο» στη μέση της Αθήνας, ένα μουσικοθεατρικό θέαμα ποικιλιών, μια σύγχρονη «Μάντρα» που θα γίνει αντίδοτο στην αμηχανία της πόλης.

Αυτό ήταν το παιδικό όνειρο του Φοίβου Δεληβοριά που ξεκίνησε το 2017 σε μια ταράτσα στο Γκάζι για να βάλει μελωδία στις αθηναϊκές μας νύχτες.

Επτά χρόνια αργότερα κι αφού έχουν προηγηθεί τα τηλεοπτικά «Νούμερα» και οι δισκογραφικές δουλειές «ΑΝΙΜΕ» και «Σέρρες» καθώς και το επετειακό η «Ταράτσα του Φοίβου» ο συνήθης ύποπτος-τροβαδούρος επιστρέφει έχοντας στο πλευρό του, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει,  τον «γιουροβινιστή» και «πολυμορφικό» Θανάση Αλευρά, την Casta Diva της κωμωδίας Γαλήνη Χατζηπασχάλη, την τεχνικολόρ, σινεμασκόπ και για πρώτη φορά τρισδιάστατη Ρένα Μόρφη, τον Περικλή Σιούντα, την Έλσα Σίσκου και τον Θάνο Ραγκούση. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Πάρη Μέξη, ενώ τις χορογραφίες έχει επιμεληθεί η Εύη Σούλη. Τη συγγραφή των κειμένων μοιράζονται ο Βύρων Θεοδωρόπουλος και ο Δημήτρης Χριστοφορίδης.

 

‘Όπως επισημαίνει ο  Φοίβος Δεληβοριάς η αφορμή για να στηθεί ξανά η «Ταράτσα του Φοίβου» ήταν η ανάγκη για μοίρασμα. Το ανθρώπινο αντάμωμα αλλά και ο σχολιασμός της επικαιρότητας: «Πάντα διάβαζα ότι, στο παρελθόν, κάθε καλοκαίρι, η Αθήνα ήταν γεμάτη με χώρους που φιλοξενούσαν ποικίλα θεάματα. Μου έλειπε πολύ αυτό το ζωντανό και πολυσυλλεκτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που συνδύαζε παραστάσεις χορού, κωμωδίας, stand-up comedy και άλλα είδη. Σήμερα, πηγαίνουμε κυρίως σε μεγάλες συναυλίες ή θεατρικές παραστάσεις, που και αυτές μειώνονται. Αυτό το πολύμορφο και υπέροχο θέαμα ποικιλιών έχει χαθεί» ανέφερε, αρχικά, ο Φοίβος Δεληβοριάς και συνέχισε: «Τρία χρόνια αργότερα, όταν μάθαμε ότι το Acro δεν ανήκει πλέον στον όμιλο Μαροσούλη, αποφασίσαμε να ολοκληρώσουμε αυτό το ταξίδι. Ωστόσο, εκείνον τον χειμώνα ήρθε η πανδημία και το lockdown, βυθίζοντάς μας όλους σε κατάθλιψη. Μοναχικοί και μελαγχολικοί, συναντηθήκαμε ξανά και αποφασίσαμε ότι έπρεπε να επαναφέρουμε την Ταράτσα. Τότε, ο Ηλίας πρότεινε να μεταφερθούμε στο Άλσος. Εδώ πραγματικά αισθανθήκαμε ότι ολοκληρώσαμε τ’ όραμά μας, μετά από δύο υπέροχες χρονιές».

Στο φετινό πρόγραμμα δεν θα λείπει το νομοσχέδιο που επιβάλλει το 45% της μουσικής να είναι ελληνική. Ο Φοίβος και η παρέα του σκέφτηκαν πως το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και στον κινηματογράφο. Δηλαδή, να προβάλλεται σε συνδυασμό μια ξένη ταινία κατά 55% και μια ελληνική κατά 45%. Το σινεφίλ κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει ένα εκρηκτικό πάντρεμα των ταινιών «Οπενχάιμερ» με  «Υπολοχαγό Νατάσα» και της «Φόνισσας» με την «Μπάρμπι».

Από την ταράτσα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο αγαπημένος Λευτέρης Παπαδόπουλος -όποιος έχει παρακολουθήσει τις παραστάσεις του Φοίβου γνωρίζει πως ο στιχουργός αποτελεί καλτ φιγούρα στο σύμπαν του τραγουδοποιού- που θα σχολιάζει την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό τραγούδι.

Ο Θανάσης Αλευράς θα απαντήσει με τον δικό του τρόπο σε ό,τι αφορά τη Eurovision, ενώ «δηλώσεις» θα κάνει και… ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασελάκης.

Κάθε Τετάρτη, μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, ένας νέος καλλιτέχνης θα επισκέπτεται την ταράτσα παρουσιάζοντας κάτι διαφορετικό από ό,τι τον έχουμε συνηθίσει. Μέχρι στιγμής, έχουν ανακοινωθεί οι καλεσμένοι του Ιουνίου. Ανάμεσα σε αυτούς είναι η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Παύλος Παυλίδης και η Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Για το τέλος ο Φοίβος Δεληβοριάς με τη Ρένα Μόρφη παρουσίασαν το νέο τους τραγούδι που θα ακούγεται στην παράσταση με τίτλο «Καλημέρα Νύχτα».

INFO
Η Ταράτσα του Φοίβου επιστρέφει!

Θέατρο Άλσος
Από 29 Μαΐου και κάθε Τετάρτη

Προπώληση: more.com
Τιμές εισιτηρίων:
Από 15€

 Ώρα έναρξης: 20:30

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ
ΓΑΛΗΝΗ ΧΑΤΖΗΠΑΣΧΑΛΗ
ΡΕΝΑ ΜΟΡΦΗ

Μαζί τους:

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΙΟΥΝΤΑΣ
ΕΛΣΑ ΣΙΣΚΟΥ
ΘΑΝΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΟΙ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΣΚΟΣ: Ενορχηστρώσεις – Διεύθυνση Ορχήστρας – Πνευστά
ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΒΑΣ: Τύμπανα
ΛΑΜΠΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κιθάρες – Φωνητικά
ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΣ: Πλήκτρα – Φωνητικά
YOEL SOTO GONZALEZ: Μπάσο / ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ: Μπάσο

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Άγγελος Τριανταφύλλου
ΚΕΙΜΕΝΑ: Φοίβος Δεληβοριάς, Βύρων Θεοδωρόπουλος, Δημήτρης Χριστοφορίδης
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Πάρις Μέξης
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Εύη Σούλη
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Παναγιώτης Τσεβρένης
ΗΧΟΛΗΨΙΑ : Γιάννης Πετρόλιας
ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ: Νίκος Κόλλιας
ARTWORK: Μυρτώ Δεληβοριά
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – VIDEO : Δημήτρης Μακρής

Ακολουθήστε τον Φοίβο Δεληβοριά
Instagram | Facebook | Spotify | YouTube

MANAGEMENT: PROSPERO
ΠΑΡΑΓΩΓΗ : PROSPERO – ΜΚ Group of companies
Διεύθυνση παραγωγής: Αθανάσιος Μαροσούλης
Eκτέλεση παραγωγής: Θανάσης Κακαϊτσας, Βασιλική Γιαννακοπούλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ MEDIA:
ZUMA COMMUNICATIONS: Χαρά Ζούμα, Σοφία Χούλια
PROSPERO: Ελένη Γιαννοπούλου, Ιωάννα Μπρατσολιά
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΡΟΒΟΛΗ για το Θέατρο Άλσος- MK Group of companies:
Ελένη Τώρου, Μάνος Μαγιάτης, Ελένη Βλαχοπούλου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter