Η «τάπα» Τσίπρα στον Μητσοτάκη για τον Μπερλινγκουέρ

Η «τάπα» Τσίπρα στον Μητσοτάκη για τον Μπερλινγκουέρ

Ρήση του ιστορικού ηγέτη της ιταλικής Αριστεράς, Ερνίκο Μπερλινγκουέρ, χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να πείσει την αξιωματική αντιπολίτευση να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, παίρνοντας πληρωμένη απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα.

Κλείνοντας την πρωτολογία του από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «εθνική υπόθεση» τη δημόσια Παιδεία, ζητώντας να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης για να μπορέσει «κάθε ψύχραιμος παρατηρητής να διακρίνει το πραγματικά προοδευτικό πνεύμα που διαπνέει» το νομοσχέδιο.

«Γι’ αυτό, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, πριν αποφασίσετε τι θα ψηφίσετε ίσως θα πρέπει να ακούσετε μια συμβουλή που διατυπώθηκε πριν από πολλά χρόνια αλλά πιστεύω ότι ισχύει απόλυτα στη συγκυρία και στην περίπτωσή σας» είπε ο πρωθυπουργός που όρισε πρώτο τη τάξει υπουργό τον πρώην γραμματέα της νεολαίας ΕΠΕΝ, Μάκη Βορίδη, και συμπλήρωσε: «Ο εμβληματικός ηγέτης της ιταλικής αριστεράς, ο Ενρίκο Μπερλινγκουέρ, έλεγε, ακούστε το: ¨Σύντροφοι, είναι ώρα να αναπτύξουμε μια ιδιότητα που μας λείπει. Να ψάχνουμε την αλήθεια που κρύβεται στα λόγια του αντιπάλου μας¨».

Κατόπιν τούτου, κάλεσε με γλαφυρούς παραλληλισμούς και τις συνήθεις περισπούδαστες κοινοτοπίες τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηρίξουν το νομοσχέδιο, να πάψουν να λένε ενστικτωδώς «καληνύχτα» όταν όλοι οι άλλοι λένε «καλημέρα» γιατί «στον αληθινό κόσμο μπορεί πράγματι να έχει ξημερώσει μια νέα φωτεινή μέρα».

«Μας μιλά για Μπερλινγκουέρ ο άνθρωπος του… Μπογδάνου»

Παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά, ο κ. Τσίπρας δεν άφησε ασχολίαστη την αποστροφή του πολιτικού του αντιπάλου για τον εμβληματικό γραμματέα του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος. «Ο κ. Μητσοτάκης, σήμερα, για άλλη μια φορά ήρθε εδώ διαβάζοντας αποφθέγματα των λογογράφων του για ηγέτες της Αριστεράς, ενώ ο ίδιος στην πραγματικότητα υλοποιεί μια πολιτική που βρίσκεται στον απόλυτο αντίποδα. Ο άνθρωπος ο οποίος υλοποιεί μια στρατηγική ρητορικής Μπογδάνου ήρθε εδώ να μας μιλήσει για Μπερλινγκουέρ!» απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας εμμέσως την εμπλοκή του πρώην δημοσιολόγου του ΣΚΑΪ στον θεσμικό κατήφορο της Προέδρου της Δημοκρατίας που ενέδωσε στις πιέσεις της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ και δεν παρασημοφόρησε τον διασώστη, Ιάσωνα Αποστολόπουλο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter