Η συντηρητική Δεξιά και τα προβλήματα…

Στις 5 Νοεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σωτήρη Τσιόδρα, ανακοίνωνε νέο καθολικό περιορισμό μετακινήσεων για όλη τη χώρα, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020.

Εκτοτε τα σχολεία παρέμειναν κλειστά μέχρι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 που άνοιξαν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, τα γυμνάσια άνοιξαν τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021, ενώ στις «κόκκινες» περιοχές όπως η Αττική τα λύκεια συνέχισαν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση. 

Στις 11 Φεβρουαρίου τα σχολεία ξαναέκλεισαν σε όλη την Αττική. Από χθες τα περιοριστικά μέτρα σκλήρυναν ακόμη περισσότερο, τουλάχιστον μέχρι την Καθαρά Δευτέρα και βλέπουμε. Σε απλά ελληνικά, το κοντέρ γράφει πέντε μήνες σκληρά περιοριστικά μέτρα, με τον SARS-CoV-2 να επιμένει. 

Σίγουρα λοιπόν κάτι δεν κάνουμε καλά. Κυβέρνηση και πλειονότητα των ΜΜΕ επιμένουν να δείχνουν με το δάχτυλο μερίδα της κοινωνίας η οποία δεν τηρεί τα μέτρα, συνωστίζεται σε πάρκα και πλατείες και «παρτάρει» στα σπίτια. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά επιμόνως έναν χρόνο τώρα ενίσχυση του ΕΣΥ με νέες κλίνες ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, μέτρα στους εργασιακούς χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Ο εμπορικός κόσμος από την πλευρά του ζητά το άνοιγμα της λειτουργίας ακόμη και των καφέ και της εστίασης με «έξυπνα» μέτρα και τήρηση των υγειονομικών κανόνων. 

Στις Βρυξέλλες οι συντηρητικοί του ΕΛΚ επιμένουν να αφήνουν στα χέρια των μεγάλων φαρμακευτικών την τύχη 400 εκατομμυρίων και βάλε πολιτών, εκλαμβάνοντας τον εμβολιασμό της κοινωνίας ως deal δισεκατομμυρίων με τις big pharma και ως μέρος των γεωπολιτικών ισορροπιών. 

Ποιος είπε ότι η διαχείριση των προβλημάτων δεν έχει και πολιτικό πρόσημο; 

Το στενάχωρο είναι ότι απουσιάζει μια συνολική και ρεαλιστική πρόταση από την άλλη πλευρά.