Η συνέχεια του «Joker» δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι

Η συνέχεια του «Joker» δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι

Ο ίδιος σκηνοθέτης (Τοντ Φίλιπς), ο ίδιος πρωταγωνιστής (ο Γιοακίν Φίνιξ ξανά στο ρόλο του «Τζόκερ») αλλά όχι κι η ίδια προσέγγιση. Το σίκουελ του «Joker» είναι μιούζικαλ!

Κανονικά με το άκουσμα της είδησης (από πού κι ως πού μιούζικαλ το «Joker»;) θα έπρεπε να την κάνουμε με ελαφριά πηδηματάκια. Η συνέχεια όμως του φιλμ που γύρισε ο Τοντ Φίλιπς το 2019 θέτοντας  νέα δεδομένα στο, μέχρι τότε, μονοδιάστατο είδος των κινηματογραφικών κόμικς ίσως και να έχει αξία.

Το σενάριο της ταινίας που έχει γράψει ο Φίλιπς μαζί με τον Σκοτ Σλίβερς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι αρκετά εκκεντρικό. Στα γυρίσματα που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες ο Γιοακίν Φίνιξ πλαισιώθηκε από μια αγνώριστη Lady Gaga ο οποία όπως όλοι λένε είναι καταπληκτική στο ρόλο της Χάρλεϊ Κουίν. Επίσης στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι Μπρένταν Γκλίζον, Κάθριν Κίνερ, Τζέικομπ Λόφλαντ και Χάρι Λότι.

Πάντως οι λάτρεις του κόμικ της DComics δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο τίτλος του φιλμ, άρχισαν να υποπτεύονται πως η Χάρλεϊ Κουίν όχι μόνο θα έκανε την εμφάνισή της αλλά θα είχε και αβανταδόρικο ρόλο στην πλοκή, καθώς ο τίτλος της ταινίας «Folie à Deux» είναι ένας ιατρικός όρος για μια σπάνια μορφή διαταραχής, γνωστής και ως «δυαδική τρέλα» από την οποία πάσχει η φιλενάδα του Τζόκερ.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η αποδοχή που θα έχει το σίκουελ κι αν θα μπορέσει να γνωρίσει την ίδια (κομματάκι δύσκολο) ή ανάλογη επιτυχία με τον προκάτοχό του. Θυμίζουμε πως το πρώτο «Joker» πριν βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 4 Οκτωβρίου 2019, είχε κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του λίγες βδομάδες νωρίτερα στο φεστιβάλ της Βενετίας καθηλώνοντας τους πάντες. Η ταινία κέρδισε το Χρυσό Λέοντα, αλλά ο Φίλιπς έχασε το βραβείο σκηνοθεσίας από τον σουηδό Ρόι Άντερσον («Η ομορφιά της ύπαρξης») και ο Φίνιξ το βραβείο ερμηνείας από τον Λούκα Μαρινέλι («Martin Eden»). Λίγους μήνες μετά κι ενώ η ταινία που κόστισε γύρω στα 65 εκατομμύρια δολάρια σάρωνε σε παγκόσμια κλίμακα με τις συνολικές εισπράξεις της να ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ήρθαν και οι 11 (!) οσκαρικές υποψηφιότητες που ήταν οι περισσότερες από κάθε άλλο φιλμ. Τελικά στην 92η απονομή που πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2020 στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ, η δημιουργία του Φίλιπς κέρδισε μόλις 2 όσκαρ (η ερμηνεία του Φίνιξ και η μουσική του Χίλντουρ Γκουναντότιρ) αφού έπεσε πάνω στο θρίαμβο των «Παρασίτων».

Το «Joker: Folie à Deux» είναι προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες στις 4 Οκτωβρίου 2024.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter