Η «συγγνώμη» του Άδωνη στον Νίκο Παππά μετά τα fake news

Τον εαυτό του φροντίζει να ξεπερνά κάθε φορά ο Άδωνης Γεωργιάδης. Τελευταίο «χτύπημα» αποτελεί η προσπάθεια να επιτεθεί στον Νίκο Παππά επιστρατεύοντας fake news με αφορμή μία φωτογραφία που ανέβασε ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής στο Twitter για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Μετά τον σάλο, και το «κράξιμο» από τους χρήστες του Twitter, ο υπουργός Ανάπτυξης υποχρεώθηκε σε… υποχώρηση προχωρώντας σε επανόρθωση. Συγκεκριμένα, παραδέχτηκε το λάθος του και ότι ο Νίκος Παππάς είχε δίκιο, όπερ σημαίνει ότι η φωτογραφία που ανήρτησε ήταν από την εθνική αντίσταση και όχι από τον εμφύλιο, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Δείτε το Tweet του:

 

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter το εξής κείμενο με την ακόλουθη φωτογραφία, στο πλαίσιο της επετείου για την 28η Οκτωβρίου:

 

Ωστόσο, άγνωστο για ποιο λόγο, ο Άδωνης Γεωργιάδης, του επιτέθηκε υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για φωτογραφία από τον εμφύλιο(!) γράφοντας:

Το αστείο δεν είναι ότι ο @nikospappas16 ανέβασε φωτό από τον Εμφύλιο (εδώ βλέπετε τον “ΔΣΕ” του 1946-49) αλλά ότι ο ίδιος άνθρωπος που έχει υποτίθεται αυτές τις ιδέες συγκυβέρνησε με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ…! Η σημερινή επέτειος όμως είναι του ΟΧΙ ενώνει και δεν διχάζει!

Αυτό πυροδότησε την αντίδραση των χρηστών του Twitter, που αναγνώρισαν τα fake news Άδωνη, αλλά και εν συνεχεία του ίδιου του Νίκου Παππά που απάντησε ως εξής:

«Ενημερώνω τους κκ. Άδωνι Γεωργιάδη & Σάκη Μουμτζή πως η φωτογραφία είναι από την εθνική αντίσταση. Θα πρότεινα να το ξανασκεφτούν και να επανορθώσουν. Εκτός κι αν δεν αναγνωρίζουν την εθνική αντίσταση και την συμβολή των Εβραίων σε αυτή.

Τους παραπέμπω στα γραπτά του ιστορικού Steven Bowman λοιπόν. Για περισσότερες πληροφορίες παραπέμπω και στην ιστοσελίδα του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας».

Κάτι που ανάγκασε φυσικά τον Άδωνη Γεωργιάδη να ανακαλέσει…