Η στιγμή που χρυσαυγίτες εισβάλλουν στο σχολείο του Περάματος – Τι λένε οι «αγανακτισμένοι γονείς» (Video)

Η στιγμή που χρυσαυγίτες εισβάλλουν στο σχολείο του Περάματος – Τι λένε οι «αγανακτισμένοι γονείς» (Video)

Τη στιγμή που ομάδα χρυσαυγιτών εισέβαλε στο δημοτικό Ν. Ικονίου Περάματος, κατέγραψε κάμερα

, δείχνοντας τον υπόδικο βουλευτή του κόμματος, Γιάννη Λαγό, να κάνει επίδειξη τραμπουκισμού.

Ο Λαγός διακρίνεται να βρίζει μπαίνοντας στο σχολείο, μαζί με τους ομοϊδεάτες του, προσπερνώντας τον κλοιό που του φώναζε να μείνει έξω.

Δείτε το βίντεο:

Πέραμα: Επιμένουν οι «αγανακτισμένοι γονείς» – Απειλούν ότι δε θα δεχτούν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο

Αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν και να εντείνουν τις αντιδράσεις τους δηλώνουν γονείς των μαθητών του 1ο δημοτικού και νηπιαγωγείου Ν. Ικονίου στο Πέραμα, στην απόφαση να φοιτήσουν στο σχολείο περίπου 27 προσφυγόπουλα ηλικίας από 6 μέχρι 12 ετών που ζούνε στο Κέντρο Φιλοξενίας στο Σχιστό.

Μια μέρα μετά την βίαιη εισβολή το σχολείο βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις που ήταν σε επιφυλακή, σήμερα στις 6 το απόγευμα “αγανακτισμένοι γονείς” των μαθητών του δημοτικού και νηπιαγωγείου θα παραστούν στο Δημαρχείο όπου θα συζητηθεί και θα ληφθεί απόφαση για το ζήτημα από το δημοτικό συμβούλιο. 

Όπως υποστηρίζει η εκπρόσωπος των συγκεκριμένων γονέων, Όλγα Νούλα, “πρωταρχικός μας φόβος και αντίρρηση είναι σχετικά με την κατάσταση υγείας των προσφυγόπουλων που θέλουν να φέρουν στο σχολείο μας. Αντιδρούμε διότι έγινε απροειδοποίητα, τελεσίδικα χωρίς να ζητήσουν την γνώμη μας και τέλος χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα παιδιά έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια”.

Από νωρίς το μεσημέρι μοίρασαν έξω από το σχολείο ανακοίνωση που εξέδωσαν, στην οποία μεταξύ άλλων δηλώνουν ότι: «Το κράτος, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζει για οτιδήποτε, χωρίς να υπάρχει πρώτα η απαραίτητη συζήτηση και ενημέρωση για ό,τι προτίθεται να κάνει τόσο με τους γονείς όσο και με όλους τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς της περιοχής φέροντας μας μπροστά σε μια προαποφασισμένη κατάσταση. Γιατί θα πρέπει να είμαστε περήφανοι που θα έρθουν προσφυγόπουλα στο σχολεία μας και να μην είμαστε περήφανοι για τα σχολεία μας που θα έπρεπε να λειτουργούν άψογα και να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών μας, όχι μόνο υλικοτεχνικά, αλλά και σε ό,τι πρεσβεύει ένα σχολείο, όπως στην ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών μας, στην φροντίδα τους και στην στήριξή τους ακόμη και πέρα από αυτό όπου εκεί χρειάζεται; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα όπου πρώτα από όλα και πάνω απ΄ όλα ο πολίτης θα πρέπει να νιώθει ασφάλεια και εμπιστοσύνη».

Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί υπογραμμίζουν ότι δεν θα αποφασίζουν οι ίδιοι, αλλά εντός των ημερών θα συσκεφθούν για να συζητήσουν το ζήτημα.

Documento Newsletter