Η S.K διέφυγε από το Ιράν για να γλιτώσει από την συστηματική καταπίεση του συζύγου της, παίρνοντας μαζί και την εξάχρονη κόρη της. Το δικαστήριο στην Ελλάδα αποφάσισε την έκδοσή της στο Ιράν και την Τρίτη 8/10 εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό το ζήτημα της έκδοσής της.
Να μην απελαθεί η κρατούμενη Sharareh Khademi, ζητούν οι κρατούμενες των Φυλακών Κορυδαλλού. Όπως καταγγέλλεται στο σημείωμά τους, η S.K διέφυγε από το Ιράν για να γλιτώσει από την συστηματική καταπίεση του συζύγου της, παίρνοντας μαζί και την εξάχρονη κόρη της.
Το δικαστήριο στην Ελλάδα αποφάσισε την έκδοσή της στο Ιράν και την Τρίτη 8/10 εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό το ζήτημα της έκδοσής της.
«Μια απόφαση από τα ελληνικά δικαστήρια που θα διατάσσει την έκδοση της Sharareh και της κόρης της, είναι μια απόφαση που θα οδηγήσει τη μητέρα στον θάνατο και το εξάχρονο κοριτσάκι στην κηδεμονία ενός αδίστακτου άνδρα», σημειώνει η ανακοίνωση, ζητώντας την παραμονή της οικογένειας στην Ελλάδα.
Παράλληλα, η φεμινιστική συλλογικότητα «Καμία Ανοχή» καλεί αύριο στις 9 έξω από τον Άρειο Πάγο.
Η ανακοίνωση αλληλεγγύης από τις Κρατούμενες Φυλακών Κορυδαλλού
Τις τελευταίες εβδομάδες συγκρατούμενή μας στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού είναι η Sharareh Khademi από το Ιράν. Ήρθε πρόσφυγας στην Ελλάδα με την 6χρονη κόρη της Diana, τον αδελφό και την αδελφή της. Η ίδια συνελήφθη με ένταλμα της ΙInterpol που εκδόθηκε από το Ιράν με βάση την κατηγορία του άντρα της για ‘‘αρπαγή ανηλίκου’’, δηλαδή της κόρης της.
Το δικαστήριο στην Ελλάδα αποφάσισε την έκδοσή της στο Ιράν και την Τρίτη 8/10 εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό από τον Άρειο Πάγο το ζήτημα της έκδοσής της.
Η 6χρονη κόρη της και τα αδέλφια της ‘‘φιλοξενούνται’’ σε καταυλισμό προσφύγων στην Ορεστιάδα. Η Sharareh έφυγε με την κόρη της από το Ιράν για να γλιτώσουν από το πατριαρχικό καθεστώς και τον άντρα της που κακοποιούσε αυτή και το παιδί τους συστηματικά. Την είχε κατηγορήσει ότι είχε σχέση με συνάδελφό της στο νοσοκομείο που εργαζόταν ως νοσοκόμα και αυτό την έφερε να δικαστεί και να καταδικαστεί σε 60 χτυπήματα-βουρδουλιές. Σε δεύτερο βαθμό απαλλάχτηκε της ‘‘ειδεχθούς’’ αυτής κατηγορίας, όμως ο άνδρας της την χώρισε και απαιτούσε από αυτή να δεχθεί να μην έχει καμία αξίωση πάνω στο παιδί της ούτε καν να το βλέπει. Σε περίπτωση που δεν το δεχόταν την απείλησε ότι θα καταγγείλει στο ιρανικό καθεστώς αυτή και τα αδέλφια της για αντικαθεστωτική δράση, κατηγορία που έχει σίγουρη την θανατική τους καταδίκη αν εκδοθούν στον Ιράν. Όσο για την μικρή Diana το μέλλον που της ετοιμάζει ο πατέρας της είναι, εκτός από τη βία και το φόβο, ένας γάμος μόλις γίνει 9 χρονών.
Μια απόφαση από τα ελληνικά δικαστήρια που θα διατάσσει την έκδοση της Sharareh και της κόρης της, είναι μια απόφαση που θα οδηγήσει τη μητέρα στον θάνατο και το εξάχρονο κοριτσάκι στην κηδεμονία ενός αδίστακτου άνδρα.
Ο γάμος της μόλις γίνει εννέα χρόνων, δεν είναι μοναδική περίπτωση για το Ιράν. Το κορίτσι αυτό έχασε ήδη την παιδική του ηλικία από τους ξυλοδαρμούς του πατέρα της, από της ξυλοδαρμούς της μητέρας της από αυτόν, από την αναγκαστική προσφυγιάς, από τις άθλιες συνθήκες στα κέντρα μεταναστών της Ελλάδας και δεν θα έχει καμία ευκαιρία να ζήσει μια καλύτερη ζωή αν γυρίσει πίσω, παντρεμένη από τα εννιά με ένα ‘’πατέρα’’ δυνάστη και με τη μητέρα της νεκρή.
Αυτή είναι η ιστορία της Sharareh και της κόρης της Diana. Μια ιστορία ακραίας καταπίεσης από έναν αδίστακτο πατριάρχη και ένα σκληρό και αυταρχικό κράτος. Ήρθε στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή για την κόρη της και έχει κάθε δικαίωμα να βρει στον τόπο μας το καταφύγιο που αναζητά.
Να στηρίξουμε με κάθε τρόπο κυρίως εμείς οι γυναίκες, εμείς οι μητέρες, τη Sharareh και τη μικρή κόρη της Diana στον αγώνα τους και να εκφράσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε την αλληλεγγύη μας. Είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας να ζει με αξιοπρέπεια. Είναι δικαίωμα της μικρής Diana να ζήσει ως παιδί, μακριά από την πατριαρχική καταπίεση και βία, να ζήσει με αξιοπρέπεια, να μεγαλώσει ως ελεύθερη γυναίκα.
ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΗ SHARAREH KHADEMI ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΚΡΗ DIANA.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
Κρατούμενες των φυλακών Κορυδαλλού»
Η ανακοίνωση της Καμία Ανοχή
Η Sharareh Khademi είναι από το Ιράν, από όπου και το έσκασε πριν λίγο καιρό με την 6χρονη κόρη της Diana, προκειμένου να γλιτώσουν από τον κακοποιητικό πρώην σύζυγο της και το αυταρχικό καθεστώς.
Σκληρός πατριάρχης και μέλος των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας του κράτους, χτυπούσε συστηματικά την Sharareh Khademi αλλά και την κόρη τους. Όταν εκείνη ζήτησε διαζύγιο, εκείνος την κατηγόρησε για μοιχεία -πράγμα που της στοίχισε 60 βουρδουλιές στην πλάτη. Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο δικαιώθηκε, πήρε διαζύγιο, και μαζί με αυτό τον δρόμο της προσφυγιάς, αφού ο πρώην σύζυγος της την απειλεί ότι θα της πάρει την κόρη τους και θα την παντρέψει μόλις εκείνη γίνει 9 χρονών αλλά και ότι θα καταγγείλει τόσο την ίδια όσο και την οικογένεια της για αντικαθεστωτική δράση.
Όταν έφτασε στην Ελλάδα, ζητώντας άσυλο, συνελήφθη με ένταλμα της Ιντερπόλ για αρπαγή ανηλίκου, μετά από σχετική μήνυση του πρώην συζύγου της.
Το δικαστήριο στην Ελλάδα αποφάσισε την έκδοση της, δηλαδή τον θάνατό της, και αύριο, στον Άρειο Πάγο, εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό το αίτημα για τη μη έκδοση της.
Οι συγκρατούμενές της στον Κορυδαλλό, στέκονται δίπλα της, και μοιράστηκαν την ιστορία της με σχετικές ανακοινώσεις.
Δίπλα στην Sharareh Khademi και στην Diana θα σταθεί και το φεμινιστικό κίνημα, και κάθε θηλυκότητα που ξέρει πως αν νικήσει η Sharareh θα νικήσουμε όλες μας.
Αύριο, από τις 9:30 το πρωί, έξω από τον Άρειο Πάγο.
OXI ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ SHARAREH KHADEMI ΣΤΟ ΙΡΑΝ
Φεμινιστική Συλλογικότητα Καμία Ανοχή